Haris ve İncesaz birlikte sahnede
ÜNLÜ STİLİ

Haris ve İncesaz birlikte sahnede

Haris Alexiou ve İncesaz, 3 Nisan'da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sahne alacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mart 2014

Haris Alexiou ve İncesaz, 3 Nisan'da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde (PSM) sahne alacak.

Sahneye ilk adımını 1970'lerin başında atan, kendine özgü sesiyle kısa sürede zirvede yer edinen Yunan müziğinin etkileyici sesi Alexiou, kendi şarkılarını yazmaya başlamadan önce ülkesinin en ünlü çağdaş bestecilerinin kendisi için yazdığı parçaları okudu.

Türk sanatçılarla ortak projelere de imza atan Alexiou'nun seslendirdiği bazı şarkıların Türkçe versiyonları, Sezen Aksu, Yeni Türkü ve Nükhet Duru tarafından yorumlandı.



Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası, 1 ve 2 Nisan'da İş Sanat'ta konser verecek. Zoltan Kocsis'in 1997 yılından bu yana müzik direktörlüğünü yürüttüğü ve konserlerde yönettiği topluluğa 1 Nisan'da Letonyalı yetenekli keman virtüözü Baiba Skride eşlik edecek. Orkestra, konserde Beethoven ve Dvorak'ın eserlerini yorumlayacak.

Topluluk, 2 Nisan'da gerçekleştirilecek konserde ise Mozart, Çaykovski ve Haydn'dan eserler seslendirecek. Budapeşte Festival Orkestrası'nın kurucusu ve Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası'nın daimi şefi olan Zoltan Kocsis, orkestrayı yönetmenin yanı sıra piyanosuyla sahnede olacak.