Ve Notre Damme'ın Kamburu Türkiye'de
ÜNLÜ STİLİ

Ve Notre Damme'ın Kamburu Türkiye'de

Victor Hugo’nun ölümsüz eserinden sahneye uyarlanan 'Notre Dame de Paris' müzikali, 22 Nisan tarihinde Zorlu Center PSM’de perdesini açacak. 2 hafta boyunca sahnede kalacak müzikal, 15 farklı ülkede gösteriminin ardından, yine orijinal prodüksiyonu ile, i

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Nisan 2014

Fransa'nın en başarılı müzikali bir kez daha yola çıkıyor.

"Çingeneler tarafından katedrale bırakılan kambur, çirkin ve sağır bir çocuk ve en sevdiği yer olan katedralin çan kulesi. Ta ki kalbinde birşeyler hissetmesini sağlayan o güzel çingene kızı Esmeralda'yı görene kadar…"

Victor Hugo'nun ölümsüz romanı "Notre Dame'ın Kamburu"ndan sahneye uyarlanan müzikal insanların değer verdikleri şeyleri nasıl ayakta tutabileceğini büyülü atmosferiyle göstermektedir.

Luc Plamondon ve Richard Cocciante'nin modern sahneye uyarladığı klasik bir aşk hikayesi olan müzikal; müzikleri, oyunculukları ve kostümleriyle izleyenleri 1800'lü yıllara götürmekte.

1998 yılında Paris'te Palais des Congres'de ilk defa sergilenen müzikal, 10 milyonu aşkın CD ve DVD satışı, 15 yılda 8 milyondan bilet satışı başarısına ulaştı.

Daha ilk yılında en çok bilet satışı yapan prodüksiyon olarak Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi ve dünyanın birçok ülkesinde "En İy Müzikal" ödülünün sahibi oldu.

Notre Dame de Paris'nin efsane şarkısı Belle, Fransız televizyon izleyicileri tarafından 20. yüzyılın en iyi şarkısı, Rus izleyiciler tarafından ise on yılın şarkısı seçildi. Titanik filminin hafızalara kazınan şarkısı "My Heart Will Go On"un söz yazarı Will Jennings'in İngilizce uyarlamasıyla İngilizce olarak sahnelecek müzikali kaçırmayın.

Dünyanın en çok seyredilen müzikallerinden olan Notre Dame de Paris, 14 farklı ülkeden sonra şimdi İstanbul'da, PSM'de sanatseverlerle buluşuyor.

* Müzikal dili İngilizce'dir ve Türkçe üst yazı mevcuttur.