“#Yeşilçam #Sinema” resim sergisi başladı
ÜNLÜ STİLİ

“#Yeşilçam #Sinema” resim sergisi başladı

Hülya Küpçüoğlu’nun yeni sergisi “#Yeşilçam #Sinema”, sanatın en çağdaş yansımalarının sergilendiği S-ART By Sürmeli’de, 10 Nisan Perşembe günü sanatseverlerin yoğun katılımıyla açılışını gerçekleştirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Nisan 2014

Açıldığı günden itibaren, Türk sanatının en değerli sanatçı ve eserlerini ağırlayan S-ART by Sürmeli' de Yeşilçam havası esiyor. Hülya Küpçüoğlu' nun yeni sergisi "#Yeşilçam #Sinema" sergisi 10 Nisan Perşembe günü, saat 18:00' de, sanatseverlerin yoğun katılımıyla açılışını gerçekleştirdi. Sergi, sanatçının 2011-2014 yılları arasında yaptığı resimlerden oluşuyor. Sanatçı sergide, Yeşilçam' ın sevilen simalarının portrelerini, film sahnelerini ve filmlerde sıklıkla görmeye alışkın olduğumuz Piyer Loti, Haydarpaşa gibi mekanlar ile geçmişi günümüze taşıyor.


Küpçüoğlu, özgün üslubu çerçevesinde görmeye alışkın olduğumuz figürleri, güncel bir dil ile yorumluyor. Canan Beykal' ın sergi katalog yazısında belirttiği üzere 'Hülya Küpçüoğlu' nun yeni sergisi bir yandan Duchamp' ın hazır nesneleri kullanmasıyla, diğer yandan Warhol ve Pop sanatın ikonseviciliğiyle ve kolaj tekniklerinin sanata uygulanışıyla yakından ilişkilidir.'

Sergi, Film-San ve Necip Sarıca'nın katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Resim satış gelirinin belli bir miktarı Film-San' a verilecektir. Hülya Küpçüoğlu' nun #Yeşilçam #Sinema sergisi, S-ART by Sürmeli sergi salonunda 27 Nisan tarihine kadar gezilebilir.