Türkler yaz tatilini Avrupa’da geçiriyor
ÜNLÜ STİLİ

Türkler yaz tatilini Avrupa’da geçiriyor

Tripsta’nın 2014 yaz sezonu için alınan uçak biletlerine dayanarak yaptığı analize göre, Türkler tatil için en çok Almanya, Yunanistan ve İtalya’ya gidecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Nisan 2014

Avrupa'nın en çok tercih edilen online seyahat acentelerinden Tripsta, 2014 Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi için Türkiye'den alınan uçak biletlerini analiz etti. Tripsta'nın analizine göre, bu yıl Türklerin en çok tercih ettiği ülkeler Almanya, Yunanistan ve İtalya olarak sıralandı. 2013'ün aynı döneminde ise Türkiye'den en çok Avusturya, İtalya ve Almanya'ya uçak bileti alınmıştı.

Haziran-Temmuz-Ağustos 2014 dönemi için Türkiye'den en çok uçak biletinin satıldığı ülkeler

Oran
Almanya % 15
Yunanistan % 11
İtalya % 10
Amerika % 9
İngiltere % 8
Hollanda % 6
Fransa % 5
İspanya % 3
Rusya % 3
Polonya % 3



Yaz aylarında Türkiye'den en çok bilet alınan yurtdışı şehirlerinin ise Mikonos, Londra ve Berlin olduğu görüldü. 2013'ün aynı döneminde ise ilk üç Viyana, Londra ve Milan olarak sıralanmıştı:

Haziran-Temmuz-Ağustos 2014 dönemi için Türkiye'den en çok uçak biletinin satıldığı şehirler

Oran
Mikonos % 9
Londra % 8
Berlin % 8
Amsterdam % 6
Pisa % 6
Paris % 5
Los Angeles % 3
Malta % 2
Brüksel % 2
Katanya % 2

18-30 yaş arası kullanıcılar uçak biletini internetten almayı tercih ediyor
Tripsta'nın analizine göre, internetten uçak bileti alanların çoğunluğunu 18-30 yaş grubundaki kullanıcılar oluşturuyor. Bu yaş grubundaki Türkler bu yaz en çok Yunanistan'a gidecek. 30 yaşın üstündekiler ise bu yaz için biletlerini en çok Almanya'ya aldı.



Erkekler Mikonos'a, kadınlar Londra'ya!

Tripsta'dan alınan bilgiye göre, yaz tatili için satılan uçak biletinin yaklaşık 2/3'ünü erkekler, 1/3'ünü kadınlar satın aldı. Satılan biletlerin dağılımına göre erkekler yaz aylarında en çok Mikonos (yüzde 9), Pisa (yüzde 7) ve Amsterdam'a (yüzde 6) gitmeyi tercih ederken, kadınların aldıkları biletlerin dağılımında ilk üç sırayı Londra (yüzde 12), Berlin (yüzde 11) ve Mikonos (yüzde 10) aldı.

Tripsta'dan alınan verilere göre, Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi için uçak rezervasyonları yaklaşık 4 ay öncesinden yapıldı. Gidiş-dönüş tarihlerine göre yapılan analizde, bu yaz tatilinde yurtdışına giden Türklerin, ortalama 13 günlerini orada geçirecekleri ortaya çıktı.

Tripsta'nın Price Radar uygulamasıyla yaz tatillerini önceden planlayanlar, uygun uçak biletleriyle istediklere yere en iyi havayollarıyla uçuyor!