'Anna Karenina' hayata veda etti
ÜNLÜ STİLİ

'Anna Karenina' hayata veda etti

Rus sinema yıldızı Tatiana Samoilova, 80 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu, “Leylekler Uçarken” ve “Anna Karenina” filmlerindeki rollerle yıldızlaşmıştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Mayıs 2014

Sovyet döneminin en önemli sinema yıldızlarından Tatiana Samoilova, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 80 yaşındaki Samoilova'nın ölüm haberini Rus Sinemacılar Derneği Başkanı Dmitry Yakunin verdi. Oyuncu, 1957'de çekilen ve II. Dünya Savaşı yıllarındaki bir aşk hikâyesini konu alan The Cranes are Flying/ Leylekler Uçarken adlı filmdeki başrolüyle tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Yapım, 1958'de Cannes'da Altın Palmiye Ödülü'ne değer görülmüştü.

Bafta adaylığı

Film, Rusya'nın Cannes'da aldığı ilk ve tek ödül olmuştu. Oyuncu ayrıca filmdeki rolüyle, En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Bafta'ya da aday gösterilmişti.

Samoilova'nın "ikinci baharı" ise 1967'de rol aldığı Anna Karenina olmuştu. Filmde başrol oynayan oyuncuya, Batı sinemasından pek çok teklif gelmiş ancak Samoilova, o yılların baskıcı rejiminden korktuğu için tüm teklifleri geri çevirmek zorunda kalmıştı. 1993'te Halk Sanatçısı unvanı verilen sanatçı, 2007'deki 29'uncu Moskova Film Festivali'nde de Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne değer görülmüştü.

4 Mayıs olan doğum gününde koroner kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye kaldırılan oyuncu, bir gün sonra hayatını kaybetti.