Sanat etkinlikleri Soma nedeniyle iptal
ÜNLÜ STİLİ

Sanat etkinlikleri Soma nedeniyle iptal

Aralarında İKSV, İstanbul Modern ve Akbank Sanat gibi kurumların da bulunduğu birçok kültür sanat mekânı ulusal yas nedeniyle etkinliklerini iptal etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Mayıs 2014

İstanbul Kültür Sanat Vakfı 14-15 Mayıs tarihlerindeki bütün etkinliklerini iptal etti. İKSV'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, '14 ve 15 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 19. İstanbul Tiyatro Festivali gösterileri, Staatskapelle Berlin & Daniel Barenboim konseri ve diğer tüm İKSV etkinlikleri ulusal yas nedeniyle iptal edilmiştir. Manisa, Soma'da yaşanan kazada hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.' denildi.

Tiyatro festivali kapsamında bugün ve yarın The Last Unicorn, Aldatma, İstenmeyen, Nosferatu, Kral (Soytarım) Lear oyunları sahnelenecekti.

İKSV, bu etkinliklere bilet alanların ücretlerinin iade edileceğini duyurdu.

Öte yandan, Ankara ODTÜ Vişnelik Tesisleri'nde 17 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşmesi planlanan Babylon Soundgarden Festivali'de iptal edildi.

Akbank Sanat yaptığı açıklama ile 15 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek olan Katona Twins konserinin ve 16 Mayıs Cuma günü yapılması planlanan D- DANS - Dans Gösterisi'nin iptal edildiğini duyurdu.

Devlet Opera ve Balesi de bir açıklama ile 20 Mayıs 2014'e kadar tüm etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu. Ayrıca 3-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleşmesi planlanan 4. Eskişehir Opera ve Bale Günleri'nin devam eden programları iptal edilip ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul Modern de tüm etkinlikler ulusal yas sebebiyle iptal etti.