Kadınlar tatil için, erkekler iş için uçuyor
ÜNLÜ STİLİ

Kadınlar tatil için, erkekler iş için uçuyor

Online seyahat acentesi Tripsta’nın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de kadınlar ağırlıklı olarak tatil amaçlı, erkeklerse iş için uçuyor. Erkekler kadınlardan daha fazla uçak yolculuğu yapıyor. Türkiye’de uçak en çok yurtiçi seyahatlerde tercih edilirken

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mayıs 2014

Online seyahat acentesi Tripsta'nın Selas Türkiye araştırma şirketine yaptırdığı araştırma, havayolu kullanma ve seyahat alışkanlıklarımız hakkında ilginç veriler ortaya koydu. Ankara ve İstanbul'dan katılımcılarla yapılan araştırmaya göre erkekler kadınlardan daha fazla uçak yolculuğu yapıyor. Araştırma yurtiçi uçuşlarda, erkeklerin kadınlara oranla daha sık seyahat ettiklerini ortaya koyuyor. Aynı şekilde yurtdışı seyahatlerinde de erkekler yüzde 9 ile öne çıkıyor. İstanbullular Ankaralılara göre daha fazla yurtdışına seyahat ediyor. En çok seyahati 18-30 yaş arasındakiler yapıyor, 60 yaşından sonra yurtdışı seyahat sıklığı azalıyor.

Türkiye'de uçak en çok yurtiçi seyahatlerde tercih ediliyor
Araştırmaya göre Türkiye'de uçak en çok yurtiçi seyahatlerde tercih ediliyor. Uçak yolculuğunu yurtiçi seyahatleri için tercih ettiklerini söyleyenler yüzde 38 olurken, yüzde 9 ise yurtdışı seyahatlerini uçak ile gerçekleştiriyor. Hem yurtiçi, hem yurtdışı seyahatlerde uçağı tercih edenler ise yüzde 53.



Uçak seyahatinizi / seyahatlerinizi yurtiçi mi, yurtdışı mı yaptınız?

Erkek Kadın
Yurtiçi 39% 37%
Yurtdışı 9% 8%
Hem yurtiçi, hem yurtdışı 52% 55%

Türk insanı uçak yolculuğunu seviyor
"Yılda ortalama kaç defa uçak yolculuğu yapıyorsunuz?" sorusuna verilen cevaplara bakıldığında yüzde 71'lik bir kesimin yılda en az 3 ve üzerinde uçak yolculuğu yaptığı ortaya çıkıyor.

Yılda ortalama kaç defa uçak yolculuğu yapıyorsunuz?
Ortalama
1 Defa 9%
2 Defa 20%
3 Defa 14%
4 Defa 11%
5 Defa 10%
6 -10 Arası 24%
11 - 15 Arası 4%
16 - 20 Arası 8%