"Hamile olduğumu öğrenince işten çıkardılar"
ÜNLÜ STİLİ

"Hamile olduğumu öğrenince işten çıkardılar"

Top model Lara Stone hamilelik sürecinde ve sonrasında moda sektöründe yaşadığı ayrımcılığı anlattı...

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Haziran 2014

Lara Stone, pek çok kez Calvin Klein markasının yüzü olmuş, iki yıl üst üste Pirelli Takvimi'nde yer almış, dünyanın en prestijli dergisi olarak kabul edilen İngiliz Vogue'una kapak olmuş bir model.

30 yaşındaki Hollandalı manken 2010 yılında İngiliz komedyen David Williams ile evlenmiş, çiftin 2013 yılının 6 Mayıs'ında bir oğlu olmuştu. London Evening Standard'a konuşan Stone, oğluna üç aylık hamileyken 'çok şişmanladığı' gerekçesiyle işverenin itirazı üzerine modellik ajansındaki işine son verildiğini anlattı. Top model, bebeğini doğurup eski vücuduna döndükten sonra bile iş verenlerden gelen olumsuz tepkilerin devam ettiğini söylüyor.

Radikal'den aldığımız habere göre bir iş görüşmesine gittiğinde, fazla yağı var mı diye vücudunu didik didik kontrol eden işverenlerle karşılaştığını söyleyen Stone, hamile olduğunu açıkladıktan kısa süre sonra fotoğraf çekimine gittiği modellik ajansında başına gelenleri şöyle anlatıyor: "Artık sana ihtiyacımız yok deyip, yolladılar. O zamanlar çok hassas bir dönemimdeydim ve yaşadıklarım beni çok kötü etkiledi. Artık bir işim yoktu. Hayatıma ara vermek zorundaydım."

Oğlu Alfred doğduktan sonra yeniden eski vücuduna dönen Stone "Oğlumu doğurduktan sonra başvurduğum ajanslar önce biraz çekinceyle yaklaşsalar da sonradan her şey yoluna girdi" diyor.