Çağdaş resimde Çin geleneği
ÜNLÜ STİLİ

Çağdaş resimde Çin geleneği

Ünlü koleksiyoner Pearl Lam Türkiye'de... Art International İstanbul Sanat Fuarı kapsamında, Hong Konk'lu ünlü koleksiyoner Pearl Lam, yedi dünya sanatçısıyla birlikte Türkiye'ye geliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Haziran 2014

Hong Kong'un başarılı resim koleksiyonerlerinden Pearl Lam ve yedi sanatçısı, uluslararası sanat fuarı Art International İstanbul kapsamında ülkemize geliyor. 16-18 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan fuar; Avrupa, Amerika ve Ortadoğu'dan 60 galeriye ev sahipliği yapacak.

Pearl Lam, Uzakdoğu'yu temsil eden, önemli isimlerden biri. Sanat konusunda tartışılmaz deneyimi, renkli kişiliği ve güzelliğiyle de bilinen Lam tam bir çağdaş resim tutkunu. Pearl Lam, sahibi olduğu Galleries Shanghai, Galleries Singapore, Galleries Hong Kong'ta bu güne dek onlarca sanatçıyla çalışmış.



Bu kez de, dünyaca ünlü Li Tianbing, Zhu Jinshi, Su Xiaobai, Sayayaka İshizuko, Joana Vasconcelos, Carlos Rolon Dzine, Yinka Shonibare gibi tasarımcıları Eylül ayında Türk sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Sergilenecek eserler arasında, abstract akımının başarılı örneklerinin yanı sıra, Çin'in müthiş gizemini, geleneksel Çin zanaatı tekniğiyle anlatan tablolar da yer almakta. 'Enstalasyonda artık son nokta' diyebileceğimiz tasarımlar ise kuşkusuz Pearl Lam ismini ve Art International İstanbul'u bir kez daha unutulmaz kılacak...