Güzelin peşinde 4 kadın
ÜNLÜ STİLİ

Güzelin peşinde 4 kadın

“Sanat iç güzelliklerin dışa vurum yoludur. Bizler de içi duyguyla dolu olarak, yine duygusunun peşinden giden hocamız Javad Soleimanpour'un peşine takıldık, güzelliği anlatmanın en güzel yollarını arıyoruz.”

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Haziran 2014

"Allah güzeldir, güzelliği sever" Hadis-i Şerif'inin ilhamıyla, güzelliğe olan tutkularını renklerle buluşturan Muazzez Bayat, Mine Vardan, Aysun Özkan ve Şeyma Yalçıntaş'ın, hocaları İranlı ressam Javad Soleimanpour ile hazırladıkları "Biriktirdiklerimiz" isimli resim sergisi 9 Haziran 2014 Pazartesi günü Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde yapılan açılışla sanatseverlerle buluştu.

Manzara, portre ve natürmort alanında 100'ü aşkın eserin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu sergi, 16 Haziran 2014 tarihine kadar 09.00- 17.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Şükrü artırmak için resim

"Resim yapmak, bize göre Allah'a şükrü artırmak için en güzel eylemlerden birisi" diyen Aysun Özkan, aynı zamanda Meridyen Destek Derneği'nin de yönetim kurulunda görev yapıyor. Özkan, "Allah'ın yarattığı güzellikleri tefekkür yollarından biri renkleri ve boyaları kullanmak. Bir yaprağın kıvrımına, yeşilin tonlarına, bulutlardaki renklere, gölgelere, kuşun kanadındaki desenlere baktıkça, ki resim yapan bunu çok iyi bilir, Yaratan'ın büyüklüğünü ve yarattıklarındaki kusursuzluğu daha iyi görebiliyorsunuz. Ayrıca göz nimetiyle beraber görme eyleminin de ne müthiş bir nimet olduğunu idrak ediyorsunuz" diyor.

"Nesillerin yetişmesinde önemli"
Özkan, resim sanatının önemine şu sözlerle değiniyor; "Biz sanatın ve özellikle resim sanatının yeni nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli olduğuna, ihmal edilen estetik duygusunun tekrar yeşertilmesinin zorunlu olduğuna inanıyoruz. Ve 'Elhamdulillah Müslümanım' diyen her müminin, alemlerin yaradılışındaki ilahi ahenk ve estetiği de idrak ederek, dünyaya her yönden örnek olacak Müslümanların yetiştirilmesine katkı sağlamasını diliyoruz. Sanatın her dalını geliştirip, yaygınlaştırmamız gerektiğine inanıyoruz."