"Jim Morrison'ı kimin öldürdüğünü biliyorum"
ÜNLÜ STİLİ

"Jim Morrison'ı kimin öldürdüğünü biliyorum"

İngiliz şarkıcı ve oyuncu Marianne Faithfull, eski sevgilisi ve torbacı Jean de Breteuil'nin The Doors grubunun efsane solisti Jim Morrison'ın ölümüne neden olduğunu açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ağustos 2014

İngiliz şarkıcı ve oyuncu Marianne Faithfull, Jim Morrison'ın ölüm nedeniyle ilgili olarak ilginç bir iddia ortaya att. Mojo'ya söyleşi veren Faithfull, 1971'de hayatını kaybeden Morrison'ı, o yıllardaki erkek arkadaşı torbacı Jean de Breteuil'in öldürdüğünü söyledi. 70'lerde ünlülerin uyuşturucu satıcısı olarak nam salan Breteuil'ın Jim Morrison'ın yanına gitmeden önce kendisine uğradığını ve "Elimde çok sağlam bir mal var. Akşam Jim'e vereceğim. Bayılacak" dediğini iddia etti.

Erkek arkadaşının Morrison'a uğradıktan sonra kaldığı otel odasındaki küvette ölü bulunduğunu dile getiren Faithfull, "Çok üzücü ama gerçek bu" dedi. Morrison, Paris'te kaldığı otelin banyosunda, küvetin içerisinde ölü bulunmuştu. Doktorlar, 27 yaşındaki Morrison'ın ölüm sebebini "yüksek dozda uyuşturu kullanımına bağlı kalp durması" olarak belirtmişti.



Breteuil'ın Morrison'a verdiği uyuşturucunun çok güçlü olduğunu ve bu yüzden hayatını kaybettiğini iddia eden Faithfull, "Bu olayla ilgili olan herkes öldü. Ben hariç. Benim de aslında bu olayla doğrudan ilgim yok" dedi. Otopsi yapılmayan Morrison'ın, ölüm nedeni aslında netlik kazanmamış, hatta yıllarca efsane sanatçının ölmediği, Hawai'de yaşadığı konuşulmuştu.