Kahve bahane Coffee Sapiens şahane
ÜNLÜ STİLİ

Kahve bahane Coffee Sapiens şahane

Coffee Sapiens Karaköy’de açıldı. Coffee Sapiens’te dünyanın en özel kahveleri taze kavrulup, özel yöntemlerle demlenerek beğeninize sunuluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ağustos 2014

"Coffee Sapiens olarak bizler, adımızdan da belli olduğu üzere kahvesiz bir dünya düşünemiyor; kahvenin insanları ve kıtaları birbirine bağlayan bir kültür olduğuna inanıyoruz. Bu kültürü diğer Homo Sapiens'lerle paylaşma arzumuz da buradan geliyor."

İstanbul'un yeni gözdesi Karaköy'de açılan Coffee Sapiens, kahve severlere kahve zevkini değişik şekillerde tadabilecekleri bir ortam sağlıyor. Coffee Sapiens, taze kavrulan kahvelerin baş döndürücü kokuları arasında sadece espresso bazlı içecekleri değil, "third way" yani üçüncü nesil olarak adlandırılan özel demleme çeşitlerini de kahve severlerin beğenisine sunuyor.

Mekanda kahveyi en doğal haliyle demleyen ve aromaları en kusursuz şekilde ortaya çıkaran Hario Drip, Aero Press, Hario Siphon ve Belgian Royal Coffee Maker gibi third way yöntemlerinin yanı sıra kahvenin en yoğun halini sunan Cold Brew yani soğuk demleme yöntemi ile ortalama 8-12 saatte damıtılarak hazırlanan kahveler de sunuluyor.

Ethiopia Sidamo, Guatemala Antigua, Costa Rica/Tarazzu, Mocca Ismaili, Kenya AA gibi yüzde yüz Arabica kahvelerin yanı sıra dünyanın en iyi kahvelerinden biri olarak kabul görmüş Jamaica Blue Mountain'ı deneyebileceğiniz mekanın diğer iddialı kahveleri de bizzat Coffee Sapiens'in kurucu ortaklarından Burak Göğüş tarafından harmanlanıyor. Her bir kahve türüne uygun tat profilini yakalamak için kahve çekirdeklerini 1 kiloluk kavurma makinalarında kavuran Göğüş aldığı eğitimlerden sonra uzunca bir süre en iyi kavurma seviyelerini bulmak için çok çalışmış ve yeni harmanlar oluşturmuş. Blend Mutation, Blend Evolution ve Blend DNA adlarıyla sunulan bu özel kahve harmanları mekanda paket olarak da satılıyor.

Yıllardır İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında çalışan diğer kurucu ortak Mirhan Köroğlu Göğüş yarattıkları markanın farklı anlamlar da taşıdığını ifade ediyor: "Kahve çoğunlukla dünyanın az gelişmiş, sürdürülebilir tarım ve su kaynakları konusunda problemli bölgelerinde yetişiyor. Bu nedenle marka olarak ileride sürdürülebilir tarım ve yerel halkın sosyal koşullarının iyileştirilmesi konusunda da çalışmalara dahil olmayı arzuluyoruz. İlk adımımızı Rainforest Alliance ile işbirliği görüşmelerini başlatarak attık."



Haftanın her günü sabah 09.00 akşam 23.00 saatleri arasında açık olan ve take away servisi de sunan Coffee Sapiens'in menüsü kışın sıcak, yazın da soğuk kahvelere odaklanıyor. Sürekli yenilenen alkolsüz kahve kokteylleri de mekanın denenmesi gereken tatlarından.

Adres: Kemankeş Mah. Kılıçali Paşa Mescidi Sok. 10/C Karaköy/ İstanbul

İletişim: Burak Göğüş Mirhan Köroğlu Göğüş
0533 356 88 14 0541 240 52 14
gogus.burak@gmail.com mirhankoroglu@gmail.com