Caz müziğin divası Dianne Reeves İstanbul'da
ÜNLÜ STİLİ

Caz müziğin divası Dianne Reeves İstanbul'da

Günümüzün caz divalarından biri olarak kabul edilen Dianne Reeves 5 yıl aradan sonra çıkardığı yeni albümü Beautiful Life’ın turnesi kapsamında CRR sahnesine konuk oluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Kasım 2014

Vokalist bir baba, trompet çalan bir anne, basçı bir amca gibi aile üyeleri sayesinde müzikal genlere sahip olan Dianne Reeves, küçüklüğünde piyano dersleri alarak müziğe ilk adımlarını atmış ve 16 yaşında Clark Terry ile tanışması ve trompetçinin kendisinin mentoru haline gelmesiyle vokal kariyerindeki en önemli başlangıcı yapmıştır. Üniversitede okuduğu yıllarda Latin Amerikan müziğine olan ilgisi artan vokalist, dünya müziğiyle hep yakından ilgilenerek farklı vokal tekniklerini incelemeye başlayan Reeves, 1977 yılında ilk albümünü kaydetti. 1987 yılında Blue Note/EMI etikeyle albüm çıkaran ilk vokalist oldu. 80'li yılların başında Harry Belafonte ve Sergio Mendes'le turnelere çıktıktan sonra 82 senesinde kendi grubunu oluşturarak caz festivallerinde sahne almaya başlayan Reeves, bugüne kadar 3 sene arka arkaya 'En İyi Caz Vokal Performansı" Grammy ödülünü almaya hak kazanmış tek vokalisttir.

2002 yılı çıkışlı Grammy ödüllü A Little Moonlight albümünde efsanevi prodüktör Arif Mardin ile birlikte çalışan Reeves, Wynton Marsalis ve Lincoln Center Caz Orkestrası ile de kayıt ve konserler gerçekleştirdi. Daniel Barenboim yönetimindeki Chicago Senfoni ile de bir kayıt yapan ve Sir Simon Rattle yönetimindeki Berlin Filarmoni'yle konuk sanatçı olarak bir konser veren Reeves, meşhur Walt Disney Konser Salonu'nda sahne alan ilk şarkıcı unvanına da sahip olmuştur.

Dianne Reeves 5 yıl aradan sonra çıkarttığı yeni albümü Beautiful Life'dan parçalarını seslendirmek üzere 5 Kasım akşamı CRR sahnesine konuk oluyor.