Veda mektubunu Facebook'tan paylaştı
ÜNLÜ STİLİ

Veda mektubunu Facebook'tan paylaştı

Ölümcül hastalığa yakalanan Brittany Maynard, yaşamına son verdi. Maynard, Facebook hesabından duygu yüklü bir yazı paylaştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Kasım 2014

Kaliforniya'dan ABD'nin Oregon eyaletine taşınan 29 yaşındaki Maynard, ötenazi yoluyla hayata veda etti.

"Hoşçakalın dostlar, ailem ve tüm sevdiklerim" ifadelerini içeren veda mektubunu Facebook'ta paylaşan genç kadın, herkesi yasa boğdu. Maynard'ın mektubunun geri kalanı ise şöyle:

"Ölümcül hastalığım, şu korkunç beyin tümörü, hayatımdan birçok şeyi eksik etti. Hayatımdan daha fazlasını çalmadan yaşama onurlu bir şekilde veda ediyorum.
Bugün ölmek istediğim gündür. Dünya harika, seyahatler benim en iyi öğretmenimdi, arkadaşlarım ve yakınlarım ise iyilik meleklerim. Şu satırları yazarken bile onların desteğini hissediyorum. Hoşçakal dünya. İyi enerjinizi eksik etmeyin!'"




ÖLÜMDEN KORKUYORDU

Daha önce CBS televizyon kanalına konuşan Maynard, "Ölmek istemiyorum" demişti ve "Biri bana sihirli bir ilaç verse de, hayatımı kurtarsa, ben de kocamla çocuk yapsam. Bunu seve seve kabul ederdim" diyerek izleyenleri derinden etkilemişti.

Ardından ise, "Ama hayır, kanser hayatıma son verecek. Ben sadece erken bir ölümü tercih ederek daha az acı ve sancı çekmeyi seçiyorum" diye konuşan Maynard'ın planını, eşinin doğum günü olan 30 Ekim'den iki gün sonra 1 Kasım'da gerçekleştirdi.