Boğaz’da şefiniz büyük sanatçılar

Fumée, bu yıl altıncısı düzenlenen Restoran Haftası’nda konuklarını Türk Sanatı’nın ustalarıyla gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor

Fumée, bu yıl altıncısı düzenlenen Restoran Haftası kapsamında 12 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında Türk Sanatı'nın ustalarından esinlenerek oluşturulan özel menülerini, birbirinden lezzetli şaraplar eşliğinde sunuyor.

Şehrin en büyük gastronomi buluşmasında "Chef's Table" etkinliği kapsamında üç hafta boyunca sırasıyla Sait Faik Abasıyanık, Abidin Dino ve Halit Refiğ'den esinlenerek oluşturulan menüler ile Fumée'nin konukları ustalarla yemeğe çıkacak. Fumée'nin Şefi ve ortaklarından Pınar Taşdemir menüleri nasıl belirlediklerini şu sözlerle açıklıyor: "Restoran Haftası kapsamında belirlenen 'Ustalara Saygı' konseptinde üç büyük Türk sanatçısına özel menüler hazırladık. Menüleri hazırlarken bu üç değerli sanatçıyı Fumée'de ağırlasaydık, onlara neler ikram etmek isterdik düşüncesinden yola çıktık. Konuklarımıza da bu deneyimi yaşatmak istedik."



Hayatının önemli bir kısmını Burgaz Ada'da geçiren ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık için hazırlanan menüde, Altın Çilek ve Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Kereviz, Izgara Ahtapot ve Fava, Hamsili Pilav, Karabiberli Portakal Şurubu ve Turp Salatası ile Tahin Helvalı Parfe bulunuyor.



Paris sevdalısı ressam, karikatürist, yazar ve film yönetmeni Abidin Dino'dan esinlenerek hazırlanan menüde ise Ekşi Mayalı Ekmek Üzerinde 'Brie', Erikli 'Chutney' ve Izgara Yedi Kule Marul Yaprakları, Kuzu Kulağı Soslu Frenk Fasulyesi ve Lakerda, Ördek 'Confit', Çemenli Patates Püresi ve Ayva Sos ile Ananaslı Beyaz Çikolatalı Mousse yer alıyor.



Türk Sineması'na uzun yıllar emek veren usta yönetmen Halit Refiğ için hazırlanan ve ağırlıklı Türk Mutfağı'ndan oluşan menüde ise Çerkez Tavuğu ve Kuşburnu Sos, Kadayıfta Kızarmış Hellim Peyniri ve Erik Kompostosu, Demirhindili Kuzu Tandır ve Hurmalı Erişte ve Lavantalı Taş Kadayıf bulunuyor.

Fumée'ye rezervasyon ve bilgi için 0 212 257 02 93 numaralı telefondan ve Muallim Naci Caddesi No:64/D Kuruçeşme adresinden ulaşılabiliyor.

Restoran Haftası Hakkında
Şehir hayatına ve şehrin yaşayan dokusuna duyarlılık göstermek, şehrin merkezindeki kültürel zenginliği doyurmak ve gastronomi zenginliklerini bir araya getirmek amacıyla hayata geçen Restoran Haftası, Dude Table organizasyonu ile düzenleniyor. Bu sene İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 3 şehirde birden gerçekleşecek olan etkinlikte seçkin şaraplar eşliğinde sunulacak birbirinden lezzetli menüler ve pek çok farklı etkinlik Restoran Haftası katılımcılarıyla buluşacak.

BİZE ULAŞIN