Kaderini seçen cesur bir kadın
ÜNLÜ STİLİ

Kaderini seçen cesur bir kadın

New York Times’ın çok satan yazarlarından Allison Winn Scotch’un yeni kitabı “Zıtlıklar Teorisi” bir anda tüm hayatı değişen bir kadının hikayesini kader ile özgür iradenin çatışması üzerinden anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2014

Willa Chandler-Golden'ın babası yazdığı kitapla dünyayı değiştirir. Milyonlarca hayranı, 'olan her şeyin bir nedeni vardır' fikriyle teselli bulur. Her ne kadar Willa babasının teorilerine inanmasa da kendisine yoğun bir hayat bahşedildiğini kabul eder: Güvenilir bir koca ve kariyerinde hızlı bir yükseliş. Sonra sahip olduğu her şeyin birden elinden gidişini görür. Bir karar vermek zorundadır: Bunun bir nedeni vardır deyip geçecek midir, yoksa hayata zıt mı gidecektir?

Kader mi irade mi?
Pena Yayınları'ndan çıkan, New York Times'ın çok satan yazarları arasına girmeyi başarmış ve geniş bir okur kitlesine sahip kadın yazar Allison Winn Scotch'un yeni romanı "Zıtlıklar Teorisi" kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, zeki ve cesur bir kadının öyküsünü anlatıyor. Kitap, "hayatta her şeye sahip olduğunuzu düşünürken, bir anda hepsi elinizden alınırsa ne hissedersiniz?" sorusuna kadınların bakış açısıyla yanıt arıyor.

Evrenin kendisine her şeyi sunduğuna inanan ve kaderin getirdiklerini kabullenen romanın başkarakteri Willa da hayatında böyle bir dönüşüm yaşıyor ve dizginleri ele almaya karar veriyor. Sahip olduğu gücü ve yaşamı değiştirme cesaretini keşfediyor.

İlham verici bir kitap
Verdiği bir röportajda, hayatın ne kadar kolay değişebileceğini fark ettiği an bu kitabı yazmaya karar verdiğini belirten Allison Winn Scotch, kontrolü her zaman elde tutmanın güçlüğüne dikkat çekiyor. Kadınların duygu ve düşüncelerini ustalıkla yansıtan yazar zeki ve esprili diyaloglarla bir dizi çekici karakter yaratıyor.

Pena Yayınları'ndan çıkan "Zıtlıklar Teorisi" modern kadın edebiyatındaki ilham verici bir eser olarak özellikle kadın okuyucuların favorisi olmaya aday.

Kitap hakkından ne dediler?
"Hâlâ Allison Winn Scotch okumadıysanız başlamak için bu harika bir kitap. Bu hikâyedeki karakterlere ve aile ilişkilerine bayıldım." - Jan Lancaster, yazar

"Çok satan yazar Allison Winn Scotch bu kitabıyla ışıl ışıl parlıyor… okurlar bu kitabı elinden düşürmeyecek." - Publishers Weekly

"Bu sıcak romanı okuduktan sonra çılgın yoğunluğunuza biraz daha keyifle ve mutlu bir şekilde dönebilirsiniz." - Redbook

"Dostlarınızla birlikte okuyacağınız muhteşem bir hikâye. Tam da bayıldığımız türden."
- Cosmopolitan