Mohsen Namjoo söyleyecek, biz ağlayacağız şimdi!
ÜNLÜ STİLİ

Mohsen Namjoo söyleyecek, biz ağlayacağız şimdi!

İranlı efsane müzisyen Mohsen Namjoo nihayet Türkiye’ye geliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Kasım 2014

Türkiye'de 'Ey Saraben' şarkısıyla tanınan ve çok sevilen ve yıllardır performansı dört gözle beklenen İranlı efsane müzisyen Mohsen Namjoo sonunda Türkiye'ye geliyor. Sanatçı, 6. Avea Sıradışı Müzik Konserleri kapsamında 30 Ocak 2015'te İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda konser verecek.
"Dünya Müziği'nin tadı Avea'da" diyerek dünya müziğinin sıra dışı isimlerini müzikseverlerle buluşturan Avea, "6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" kapsamında, ülkemizde değişik kesimlerden çok geniş bir dinleyici kitlesine sahip, İranlı efsane müzisyen Mohsen Namjoo'yu Türkiye'ye getiriyor.

Yıllardır performansı dört gözle beklenen Mohsen Namjoo, 30 Ocak 2015 Cuma akşamı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak. New York Times tarafından "İran'ın Bob Dylan'ı" olarak gösterilen Mohsen Namjoo, Türkiye'de 'Ey Saraben' şarkısıyla tanınıyor ve çok seviliyor.
California'da yaşayan İranlı sanatçı, söz yazarı, şarkıcı, müzik eğitmeni ve setar çalgıcısı Mohsen Namjoo, 1976 yılında Torbat-e Jam'da doğdu. 1994 yılında Tahran Üniversitesi'nin Tiyatro ve Müzik fakültesine giren sanatçı burada Alireza Mashayekhi ve Azin Movahed gibi ustalardan da eğitim alırken, Haj Ghorbane Soleimani'den de İran Folk Müziğini öğrendi.

Tahran'da kaydedilen Namjoo'nun ilk albümü Toranj, eylül 2007'de İran'da yayınlandı. 2009 yılında İtalya'da piyasaya çıkan "Oy" albümü ile Avrupa müzik sahnesinde de önemli bir yer edinen sanatçı 2010 yılında Payam Entertainment ile giriştiği ortak projesi "Namjoo in A Minor" ile yeni bir topluluk eşliğinde kendine ait şarkıları tekrar yorumladı. 2011 yılında raflarda yerini alan "Useless Kisses" ve 2012 yılında, Stanford Üniversitesi performansının canlı kaydını içeren "Alaki" albümleri Payam Entertainment tarafından yayınlanırken, Namjoo'nun son albümü "Trust the Tangerine Peel" ise bu yıl yayınlandı.
Türkiye'ye ilk kez gelecek olan Mohsen Namjoo, 28 Ocak 2015 Çarşamba akşamı da Congresium Ankara'da Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

"Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" 6. yılında ilerleyen günlerde açıklayacağı sürpriz isimlerle devam edecek!
Konser biletleri Biletix gişeleri ve www.biletix.com'da satışa çıktı.