'Çıplak ve Kadınlar Arasında' bir adamın öyküleri
ÜNLÜ STİLİ

'Çıplak ve Kadınlar Arasında' bir adamın öyküleri

"Romanların yanında bir de öyküleri vardı. Sonunda yayıneviyle kitap hâline getirmeye karar verdi. Kimisi yaz kadar sıcak, kimisi bira kadar soğuk, ama hepsi asabi, memnuniyetsiz, çıplak ve biraz da kirli." Sadece havaların değişmesini beklediğini söylemi

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Kasım 2014

Polisiye yazarı Cenk Kayakuş, bu defa tarzının oldukça dışında bir eserle okuyucularının karşısına çıkıyor. Kadın düşkünü alkolik bir yazarın gözünden, günümüz metropol yaşantısını, iş hayatını, sosyal düzeni, varoluş sorununu ve en çok da kadın-erkek ilişkilerini cesurca irdelediği, tam on altı sıra dışı öyküden oluşan bu öykü kitabında aslında bize tek bir hikâye anlatıyor. Diğer bir deyişle tek bir yaşamdan on altı farklı macera sunuyor. Kimisi yaz kadar sıcak, kimisi bira kadar soğuk, ama hepsi asabi, memnuniyetsiz, çıplak ve biraz da kirli.

Eğer kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız bu kitapta kendi hayatınıza ait çok şey bulacaksınız.

"İnsanlarla konuşurken neyi beceremediğimi hâlâ bilmiyordum. Sadece içimden geçenleri söylüyor ve içimden geçenleri yapıyordum burada, ama görünen o ki bu birilerini gerçekten üzüyordu. Hayatı benim gördüğüm şekliyle düşünmek canlarını acıtıyor olmalıydı. Benim gördüğüm manzara onları benden uzaklaştırıyordu, oysa ben de onlardan biriydim. Sadece manzaraya farklı bir noktadan bakıyordum ve gördüklerimi kabul edebiliyordum. Onlar ise korkuyorlardı."

Cenk Kayakuş'un 'Av' , 'Saplantı', 'Kara Güneş' ve 'Piri Reis'in Sırrı' isimli dört kitabı bulunuyor. Tüm bu kitaplar da yine 'Altın Bilek' Yayınları'ndan çıktı. Cenk Kayakuş, kitaplarının kapaklarını da kendisi tasarlıyor.