Kafamızda deli şarkılar!
ÜNLÜ STİLİ

Kafamızda deli şarkılar!

Dinamik grup LuXuS; dünyanın bin türlü gazabından kaçıp deliliğe sığınanların şarkılarını söylüyor. Grubun 3. ürünü 'HUNİM BAŞIMDA' tüm müzik marketlerde. Albümün ilk tanıtım konseri, 10 Aralık Çarşamba gecesi garajistanbul sahnesinde gerçekleşecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Aralık 2014

Sahnedeki enerjisini 7′den 77′ye tüm dinleyicisine yansıtan, en melankolik şarkıların bile içine hareket ve sınır tanımaz enerjisini katan, Türkiye'nin en eğlenceli, en farklı en nev-i şahsına münhasır, yerinde duramayan grubu LuXuS, 3 yıl aradan sonra, 3. albümleri 'Hunim Başımda' ile müzikseverlerle buluşuyor.

Kendilerini; İstanbullu 'world music' grubu olarak tanımlayan LuXuS, yine ağırlıklı olarak grubun solisti 'Alper Bakıner' şarkılarından oluşan bir seçki ile karşımızda. Önceki albümlerinde, beslendiği müzikal kaynakların sınırsızlığıyla dikkat çeken LuXuS, yolculuğunun 3. Durağında Reggae-Ska ritmlere ağırlık verirken, tango, chanson ve sair nice farklı renge de göz kırpıyor.

Kendine has 'cover' anlayışıyla da bilinen grup, bu albümlerine de sevdiği iki şarkıyı misafir etmiş ve yine sıra dışı yorumlara imza atmış. Özellikle de 70'li yıllarda Ajda Pekkan tarafından seslendirilmiş "Hür Doğdum"a getirilen yorum bir hayli dikkat çekeceğe benziyor.



2005 yılında kurulmuş, genel olarak yakın arkadaşlardan müteşekkil bir keyif çetesi olan LuXuS, ilk albümü Acayip Şeyler'i 2008 yılında yayınladı. 2011 Ekim ayında grup, Bi' Lareya adlı ikinci albümünü yayınlayarak ülkemiz müzik sektöründeki yerini sağlamlaştırdı.

Sektörün en çok konser veren ekiplerinden biri olan ve yoluna 6 kişilik ekip ile devam eden LuXuS, sahnedeki çok dilliliğiyle de bilinen bir grup. Bu özellikleri ilk kez bu albümle beraber kayıtlara da geçiyor. Albümün ikinci 'cover' şarkısı, usta müzisyen Metin Kahraman'ın imzasını taşıyor. Kadim bir Dersim hikâyesini anlatan 'Heso' isimli şarkının dili Zazaca.

"Hunim Başımda", özgürlüğün en münferit hallerini resmederken, dünyanın bin türlü gazabından kaçıp deliliğe sığınanların şarkılarını söylüyor.