Mekan önerisi: RAVOUNA 1906 ile 1900'lere yolculuk
ÜNLÜ STİLİ

Mekan önerisi: RAVOUNA 1906 ile 1900'lere yolculuk

Yeni açılan birçok mekan birbirine benziyor. Fransız tipi karolar, gri duvarlar, ağır demir kapılar... Ancak Beyoğlu'ndaki Ravouna benzerlerinden farklı. Art Nouveau izlerini taşıyan cam kapıları, 1900'leri yaşatan dekorasyonu karşılıyor sizi. Adeta Beyoğ

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Şubat 2015

Aslında, Ravouna Coffee&Bar, 1906'da İtalyan Ravouna ailesi için yapılmış. Yenilenmiş de olsa, zamanın meşhur mimarları Alexandre D.Neocosmos Yenidunia ve C.P Kyriakides'in nakış gibi işlediği binanın ruhu, bugün bile hissediliyor.İstiklal Caddesi'nin kalabalığını Ravouna'daki mis gibi kahve kokusu unutturuyor. Espresso, macchiato, caffe latte, cortado, Americano çeşitleri arasından cappuccino'yu deniyoruz. Üstündeki kadifemsi süt, yakmayan kahve tadı... Nefis. Diğer kahveler de iddialı. Sırları, dünyanın dört bir yanından özenle seçilen kahve çekirdeklerinin orada taze kavrulması ve meşhur barista Chris Owen'in demleme tekniği ile sunulması. Yemeklerde de aynı özen gösterilmiş. Başlangıçlarda seçenekler zengin. Mönü, ithal peynir tabağından burrata'ya, jumbo karides tempuradan kaburgalı, dil fümeli mini et burgere kadar her damak tadına hitap ediyor. Ravouna'da makarnalar da oldukça iddialı. Ana yemeklerden külbastı, somon, levrek yine Ravouna'ya özel tariflerle yapılıyor. Ravouna'nın barında oturup tek başınıza içkinizi yudumlayabilir ya da lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz.

DETAY: Ayrıca Barry White'dan, Led Zepplin'e, Sezen Aksu'dan Müzeyyen Senar'a... Dj eşliğinde yapılan müzikle, birçok farklı ruh gıdasını bir arada bulacaksınız.

Ravouna'da ana yemekler 24-52 lira, makarnalar 19-16 lira, salatalar 20-28 lira arasında. Ravouna 1906'nın birinci katında tasarım, dekorasyon eşyaları satılıyor. Bu ürünler Türkiye'nin önde gelen tasarımcılarına ait. Üst kat ise büyük gruplara ayrılmış; geniş ve ferah. 08.00'da açılan mekan hafta içi 24.00, hafta sonu ise 02.00'ye kadar açık.