Sevgisizliğin oyunu: Kara Vanilya Ormanı
ÜNLÜ STİLİ

Sevgisizliğin oyunu: Kara Vanilya Ormanı

Philip Ridley'yin kaleme aldığı "Kara Vanilya Ormanı", Talimhane Tiyatrosu Şişli Black Out Sahnesi'nde seyirciyle buluşmayı bekliyor. İnteraktif oyunlara ilgi duyan tiyatro severlere 80 dakikallık bir deneyim sunan oyun, ilginç sahne düzeniyle de seyirciy

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Şubat 2015

Nilüfer TÜRKOĞLU
nilufer.turkoglu@caferuj.com.tr


Geçtiğimiz çarşamba günü galasını yapan 'Kara Vanilya Ormanı' genç oyuncusu Özge Erdem'le dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Türkiye'de daha önce Korku Tüneli (İkinci Kat) ve Kürklü Merkür gibi oyunlarıyla isminden söz ettiren yazan Philip Ridley'yin bu tek kişilik oyunu, seyirciyle interaktik bir diyalog kuruyor.

Çevirmen Seçil Honeywill'in Önce Bir Boşluk Oldu…'dan sonra çevirdiği ilk oyun olan 'Kara Vanilya Ormanı', ailesi tarafından sevgisiz yetiştirilmiş bir genç kızın ilk gençlik hallerini ilgi çekici bir dille anlatıyor. Öyle ki tecavüz gibi gündemin en tartışmalı konularından birine parmak basan oyun +16 ibaresiyle yaş sınırlandırmasına gitmiş. Zorlayıcı sahneleri ve DOT'tan tanıdığımız ancak ilk oyun deneyimi olan Özge Erdem'in tek kişilik performansıyla hikaye, seyircinin ilgisini üzerinde tutmayı başarıyor.

Daha önce "Pippa; Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş; Bülbül Sustuğunda" ve "Shrek Müzikali" gibi oyunları yöneten Lerzan Pamir'in yine rejisör koltuğuna oturduğu oyunun konusu kısaca şöyle:

İlk gençlik yıllarını sıfır özgüven içinde ve anne babalarının sevgisizliğiyle geçiren iki kız arkadaş, çok etkilendikleri iki adamla tanışınca dünyaları değişir. İçki, gece klüpleri ve şık ortamlara akan kızlar, başlarına geleceklerden habersizdir. Özellikle de on beş yaşındaki Andrea, Londra'nın en fakir mahallelerinden birinden çıkıp kendinden yaşlı sevgilisi tarafından seks partilerinin içine atılır. Annesi ve babası tarafından terkedilen kız, anneannesiyle yaşamaya başlasa da, istenmeyen hamileliklerden ve şiddetten kendini kurtaramaz.




Sevgisiz büyümüş bir kadının sevgi açlığını güç sahnelerle sahnede canlandırmayı başaran Özge Erdem, rolün üstesinden gelirken oyunculuk adına büyük umut vaat ediyor. Seyirciyle kurduğu diyalogda da bir o kadar inandırıcı ve samimi.


Daha fazla ayrıntılı bilgi için:

Tek Perde / 80 Dakika / (+16)
Oyun Saati: 20.30
Tam: 30 TL / İndirimli: 20 TL
Biletler "Biletix" ve gişede
Gişe Tel: 0212 238 85 09