İstanbul seramik ile kucaklaştı
ÜNLÜ STİLİ

İstanbul seramik ile kucaklaştı

2. İstanbul Seramik Sanat Günleri, bugüne kadar düzenlediği binlerce etkinlik ve çıkardığı yayınlarla İstanbul’un kültür ve sanat hayatında önemli bir yer edinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün kat

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mayıs 2015

Geçen yıl ilgiyle takip edilen ve bu yıl 2.'si düzenlenen İstanbul Seramik Sanat Günleri, Atatürk Kitaplığı'nda, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuaye alanında ve Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen açılışlarla başladı.


Türk seramik sanatının bütün kuşaklarından 176 sanatçının katılımıyla seramiğin tüm adımlarının sunulduğu etkinliğin açılışına çok sayıda sanatsever katıldı.

2. İstanbul Seramik Sanat Günleri boyunca Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nin iki odası halka açık tam teşekküllü seramik atölyesi olarak hizmet verirken ilgili bölümde öğretim gören öğrencilerin davetiyle gelen ilkokul öğrencileri de ağırlanacak.

Kültürel mirasımızı, seramik sanatıyla bütünleştirerek topluma sunmayı hedefleyen 2. İstanbul Seramik Sanat Günleri; Prof. Güngör Güner, Yüksel Güner, Prof. Mustafa Ağatekin, Prof. Beril Anılanmert, Prof. Sevim Çizer, Prof. Pınar Genç ve Prof. Dr. Ateş Arcasoy'un sunumlarıyla 6 Haziran'a kadar devam edecek.

NOT: 2. İstanbul Seramik Sanat Günleri'nin sona ermesinin ardından, etkinliğe katılan sanatçılardan oluşacak bir karmayla, eserlerin sergilenmesine D'Art Gallery'de devam edilecek. Sergi, temmuz ayının sonuna kadar sürecek.