Sirha İstanbul otelcilik ve yiyecek içecek dünyasına yön veriyor
ÜNLÜ STİLİ

Sirha İstanbul otelcilik ve yiyecek içecek dünyasına yön veriyor

Sirha İstanbul, 3. yılında yenilikçi içerikleri ile otelcilik ve yiyecek içecek dünyasına yön vermeye hazırlanıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ekim 2015

İstanbul'da ilk yılı olan 2013'ten bu güne hızla artan katılımcı sayısı, profesyonel ziyaretçi kitlesi ve sektörde trendleri belirleyen etkinlikleriyle Türkiye'nin en prestijli Otelcilik ve Yiyecek-İçecek İşletmeciliği etkinliği olan Sirha İstanbul, 26 -28 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde 3. kez sektörü bir araya getirecek.

Restoran, otel işletmeleri ve yiyecek-içecek sektörünü tek bir alanda buluşturan ve işletmelerin tüm ihtiyaçlarına aynı çatı altında cevap veren Sirha İstanbul; içerik yönünden zengin sunumları, Bocuse d'Or Milli Seçmeleri gibi dünyaca ünlü yarışmaları ve canlı gösterileriyle katılımcı markalarını bu yıl da sektör profesyonelleri ile bir araya getiren platform olacak.

Sirha İstanbul, sektörün tüm aktörlerinin beklentilerini karşılayan altyapısı ve üç güne yayılan ilham verici etkinlikleriyle ilk yılına kıyasla ziyaretçi sayısında %31,5 artış göstererek geçtiğimiz sene 10.352 profesyonel ziyaretçiye ulaştı. Ayrıca toplam 190 katılımcı ve marka ile ilk yıla oranla katılımcı portföyünü artırdı.

Sirha İstanbul 2015; yiyecek içecekten mutfak ekipmanlarına, hizmet sektöründen otelcilik ve restorancılığa, pasta ve fırıncılık sektöründen mobilya, hijyen ve teknoloji alanlarındaki yenilikleri kapsayan geniş yelpazesiyle 300 katılımcı marka ve içlerinde otel, restoran sahiplerinden yöneticilerine, ulusal ve uluslararası şeflerden barmen ve baristalara, yiyecek içecek ve otelcilik sektörü distribütörlerinden ithalatçılara, tasarımcılardan mimarlara kadar 12.000'den fazla sektör profesyonelini bu yıl 26-28 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde buluşturacak.

Sektörün önde gelenlerinin bir arada olduğu, etkinliklerle dolu 3 günde neler olacak?

Coupe du Monde de la Pâtisserie Milli Seçmeleri ile tatlı yarış!

(26 Kasım / 1.Gün)
Coupe du Monde de la Pâtisserie'nin ülkesel ilk elemeleri Aylin YAZICIOĞLU başkanlığında, bu sene ilk kez Sirha İstanbul'da gerçekleşecek. Seçilecek Türk pasta şefleri, Ocak 2016'da Cenevre'de gerçekleşecek olan Avrupa Finali'nde Türkiye'yi temsil edecek. Bu yarışmada dereceye giren ekipler ise Ocak 2017'de Sirha Lyon'daki dünya finaline gitmeye hak kazanacak.

Türk şeflerin dünyaya açılan kapısı Bocuse d'Or Milli Seçmeleri'nde heyecan tırmanıyor!

(27 Kasım / 2.Gün)
Uluslararası bir jürinin kazananları belirleyeceği yarışmada, Bocuse d'Or Milli Seçmeleri'ni kazanan şef Türkiye'yi Mayıs 2016'da Bocuse d'Or Europe Budapeşte'de temsil edecek. Bocuse d'Or Milli Seçmeleri'ne ünlü şef Rudolf VAN NUNEN başkanlık edecek.

Sirha World Cuisine Summit dünya trendlerini İstanbul ile buluşturuyor! (28 Kasım/ 3.Gün)
Sirha'nın trend uzmanı Frédéric LOEB, dünyadaki ve Türkiye'deki restorancılık akımları ve gelecek senaryolarını katılımcılar ile paylaşacak.

Leaders Club International Exchange ile sektör liderleri bir araya geliyor! (28 Kasım/ 3.Gün)
Uluslararası pek çok markalaşmış restorandan oluşan ve sektör içindeki yaratıcı fikirleri destekleyen Leaders Club konferanslarının yıllık toplantısı tüm katılımcılara açık olarak Sirha İstanbul'da gerçekleşecek.

Omnivore İstanbul ile genç ve yaratıcı mutfak anlayışı değer kazanıyor! (26-27-28 Kasım)
'Mutfakta Yaratıcılık Festivali 'olan dünyaca ünlü Omnivore, yeni sürprizleri, uluslararası şefler ve sektörde fark yaratan Türk meslektaşlarının katılımıyla üçüncü kez Sirha İstanbul'da olacak.

Türkiye Lokal Ürünler Alanı'nda gizli kalmış Türkiye lezzetleri gün ışığına çıkıyor! (26-27- 28 Kasım)
Sirha İstanbul'da geçen yıl ilk defa gerçekleşen Anadolu Lezzetleri Envanteri ile Türkiye'ye özgü ürünler Sirha 2015'te daha fazla sayıda lokal üreticinin katılımıyla ziyaretçilere sunulacak.

Fransa Lyon'dan Dünya'nın farklı şehirlerine uzanan global otelcilik ve yiyecek içecek etkinliği Sirha, İstanbul ve Lyon haricinde Cenevre, Budapeşte, Rio de Janeiro ve Meksika'da da düzenlenmekte ve uluslararası sektörel bir ağ oluşturmaktadır.

Sirha İstanbul, etkinlik endüstrisinin uluslararası çapta lider grubu GL events Exhibitions ve Türkiye'deki ofisi GL events Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenmektedir.