Contemporary İstanbul başlıyor
ÜNLÜ STİLİ

Contemporary İstanbul başlıyor

10. yılını kutlarken, 24 ülkeden 102 galeriye de ev sahipliği yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Kasım 2015

Contemporary Istanbul, 10. yılında da Akbank Sanat ana sponsorluğunda, dünyadan ve Türkiye'den en iyi çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturacak. Ferko da bu yıl, "ortak sponsor" olarak fuarda yerini alacak. 4 yıl boyunca Türkiye'nin en büyük sanat etkinliklerinden Contemporary Istanbul'un ortak sponsorluğunu sürdürecek olan Ferko, çarpıcı, yenilikçi ve öncü projelerinden seçkin örnekler sunacak.

İlk yılında 40 ulusal ve 9 uluslararası olmak üzere 49 galeri ile yola çıkan Contemporary Istanbul, bu yıl 24 ülkeden 102 galeriye ev sahipliği yapacak. Bu yılın en dikkat çeken bölümleri arasında; yeni medya sanatının nabzının tutulacağı Plugin, çağdaş İran sanatı örneklerinin sergileneceği Contemporary Tehran ile Uzakdoğu'nun özgün ve çağdaş sanat eserlerinin yer alacağı Australia China Art Foundation'ı sayabiliriz.

Contemporary Istanbul'un bu yıl sanat danışmanlığı Artistik Danışman, Küratör ve The Chalet Society kurucusu Marc-Olivier Wahler liderliğinde, koleksiyoner Natalie Mamane Cohen, koleksiyoner ve küratör Freda Rozenbaum-Uziyel ile The Empire Project kurucusu Kerimcan Güleryüz'den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Contemporary Istanbul'la ilgili şunları söylüyor:



"Akbank olarak, yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz kültür-sanat projelerimizle sanatı geniş kitlelere ulaştırıyoruz. Türkiye'nin en önemli çağdaş sanat fuarı olan Contemporary İstanbul'u da ilk günden beri gönülden destekliyoruz. Bu sene onuncu yıldönümünü kutlayan Contemporary Istanbul'un yeniden ana sponsorluğunu üstlenmekten büyük gurur duyuyoruz. Kuruluşunda şahsen yer aldığım Contemporary Istanbul, son on yıldır pek çok başarıya imza attı. Her geçen yıl büyüdü; her yeni yıl bir öncekini gölgede bıraktı. Modern zamanın ruhunu muazzam bir şekilde yansıtan Contemporary Istanbul, bu yıl da çok heyecanlı. 24 ülke ve 28 şehirden toplam 102 galeriyi ağırlıyor; bunlardan 23'ü fuara ilk defa katılıyor. Türkiye dışından bu yıl 65 galeri var. Geçen sene katılımın %51'i yabancıydı. Bu seneyse %64'ü yabancı. Yani her zaman olduğu gibi Contemporary Istanbul, çağdaş sanatı İstanbul'a taşıyor; İstanbul'un küresel bir sanat kenti olmasını destekliyor. Biz de Akbank olarak bu misyonu her yıl olduğu gibi kalpten destekliyoruz. Bu yıl, Contemporary Tehran (Tahran'dan Çağdaş Sanat) fuarın en dikkat çeken bölümleri arasında yer alıyor. Orta Doğu'nun çağdaş sanat konusunda önde gelen başkentlerinden Tahran'dan bu yıl fuara altı galeri katılıyor. Aynı şekilde Türkiye'deki sanat anlayışına yeni bir soluk getiren yeni medya sanatının en dikkat çeken eserlerinin yer aldığı 'Plugin' bu yıl da fuarın ilgi çeken bölümlerinden. Ayrıca, Uzakdoğu'nun özgün ve çağdaş sanat eserleri Australia China Art Foundation aracılığıyla Contemporary Istanbul'da. Bu yıl da İstanbullu sanatseverleri müthiş bir fuar bekliyor." dedi.

24 ülkeden 102 galeri ve 700'den fazla sanatçının katılacağı Contemporary Istanbul, 12-15 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gezilebilir.