Ceyl'an Ertem ile müzik dolu geceler
ÜNLÜ STİLİ

Ceyl'an Ertem ile müzik dolu geceler

Youtube videolarıyla kendini sevdiren sanatçı Ceyl'an Ertem, bu hafta sonu Hayal Kahvesi Beyoğlu'nda en güzel şarkılarını seslendirecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Kasım 2015

Müzik kariyerinde ilk albümü "Soluk" ile geniş kiltlelere sesini duyuran Ceyl'an Ertem'in müzik geçmişi küçük yaşlara dayanıyor. 1992 yılında ilk Adapazarı Gençlik Korusu'nda şarkı söylemeye başlayan sanatçı eğitimini tamamlamak için İstanbul'a yerleşti. Akademi İstanbul ve Müjdat Gezen Sanat Okulu'nda eğitim aldıktan sonra Tuncay Kormaz ile "Anima"yı kurdu. Rock saundunda müzikler yapan grublarının 2007 yılında dağılmasıyla kendini radyo programcılığı yaparken buldu.

Açık Radyo'da ŞubidaP programını hazırlayıp sunan Ceyl'an Ertem, programını 26 hafta boyunca yayınladı. Ardından Phillipp Gropper ile Almanya'da, United Fools ile birlikte Fransa'da, Barana ile birlikte Hollanda'da müzik üretti, albüm kaydetti ve konserler verdi. 2010 yılında ilk solo albümü "Soluk", 2012 yılında ise "Ütopyalar Güzeldir" albümünü yayınlandı. Her iki albüm de birçok eleştirmen tarafından olumlu yorumlar aldı ve yılın en iyi albümleri arasına girdi.