Kozlarına dönen iki farklı yetenek
ÜNLÜ STİLİ

Kozlarına dönen iki farklı yetenek

Saint-Michel Fransız Lisesi, yeni sanat sezonuna mezunu fotoğraf sanatçısı Ayşegül Uğurlu’nun nostalji ve moderniteyi birleştiren “Koza” sergisiyle 26 Kasım Perşembe günü merhaba diyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Aralık 2015

Türkiye'nin ilk karma yabancı lisesi olma özelliğini taşıyan Saint-Michel Lisesi, 130. yılını kutlamaya hazırlandığı bu dönemde, mezunu fotoğraf sanatçısı Ayşegül Uğurlu'nun "Koza" adlı kişisel fotoğraf sergisinde birbirinden özgün 40'tan fazla eseri sanatseverlerle buluşturuyor.

26 Kasım - 26 Aralık 2015 tarihleri arasında Saint-Michel Lisesi Jeanne d'Arc Salonu'nda ziyaretçilerini ağırlayacak olan sergide kadın yaratıcılığına dair özgün izler bulacaksınız.

Hem profesyonel bir dansçı olan model (Seda Aybay 97'), hem de fotografçı (Ayşegül Uğurlu 97') için retrospektif izler taşımakta olan sergi, her iki sanatçının da mezun olduğu okullarına özgüvenli, cesur ve hayallerinin peşinden gitmiş güçlü birer kadın sanatçı olarak dönüşleri çevresinde şekilleniyor.
Sosyal, kültürel ve estetik kimliklerinin şekillendiği koridorlarda edindiklerini günümüz dünyasıyla harmanlayan iki kadının farklı alanlarda etkin olan yaratıcılıkları birlikte çalıştıkları bu sergi çerçevesinde bir kelebeğin büyülü ve narin rüyasına dönüşüyor.

Uğurlu'nun sergisi, dünü ve bugünü, vitray, ahşap, taş ve tebeşir tozu kokan fotoğraflarda buluşturan gerçek bir estetik şölen.

Yer: Saint-Michel Fransız Lisesi Jeanne d'Arc Sergi Salonu
Adres: Abide-i Hürriyet cad. no:17 Şişli İstanbul Metro: Osmanbey
Açılış ve Kokteyl: 26 Kasım Perşembe 19.00
Sergi tarihi ve saatleri: 26 Kasım-26 Aralık 2015 (Pazartesi'den Cumartesi'ye 09:00-19:00) Pazar günleri kapalıdır.