Amerika’nın İyi Kızı: Taylor Swift
ÜNLÜ STİLİ

Amerika’nın İyi Kızı: Taylor Swift

Bir başarı ve tutku hikayesi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Mart 2016

2008 yılından beri 10 Grammy kazanan Taylor Swift, 2016 Grammy Ödülleri'nde 1989 isimli son çalışmasıyla Yılın Albümü, En İyi Pop Vokal Albümü ve Bad Blood klibiyle de En İyi Video ödüllerini aldı. Grammy tarihinde Yılın Albümü kategorisinde iki kez ödül alan ilk kadın yorumcu oldu. Henüz 26 yaşında olan Taylor Swift, 40 milyon albüm ve 130 milyon tekli satarak rekor kırdı. Ancak tüm bu başarıları onun tatlı sesine ve sevimli yüzüne borçlu olduğunu sananlar veya bu da şanslı bir Amerikalı kız deyip geçenler de çoktur. Fakat Chloe Govan'ın kaleme aldığı bir solukta okunan bu biyografi; doğuştan gelen bir yetenekle, azim ve disiplinin nasıl bir araya gelerek, bir yıldız yarattığını anlatıyor. Daha 13 yaşında yaşıtları yaş günü partilerinde veya hamburgercilerde gezerken, onun elinde demoları plak stüdyolarını ziyaret ettiğini, 'biz çocuklara albüm yapmıyoruz, hadi git parkta oyna' diyen yapımcıları sabırla ikna etmeye çalıştığını okuyunca şaşıracaksınız.

Milyonların sevgilisi Taylor'un derslerinde olan başarısı, küçük yaşına rağmen ciddiyeti ve güçlü duruşu ile okul hayatında nasıl da büyük bir yalnızlık çektiğini, erkek arkadaşlarından yediği darbeleri ve şarkılarında milyonlarca insana sevgi ve cesaret aşılasa da kendi utangaçlığını ve yalnızlığını okurken de hüzünlenmemek elde değil.

Amy Winehouse'un hayatını anlattığı kitapla olay olan genç yazar Chloe Govan, Taylor'un gençlik yıllarından başlayarak hem kariyer, hem de özel hayatını açık ve titiz bir kalemle ele almış. Taylor'un dünyanın dört bir yanına dağılmış milyonlarca fanına söylediği, "İlk günden beri, yaşadığım her şeyi hayranlarıma anlatmaya borçluyum" sözünü de esas alarak bu kitabı yazmış. Taylor Swift bir röportajında "Bazı insanlar vardır, 'Bir gün başarı beni de bulacak' deyip dururlar ama ben onların tam tersiydim. Benim mantram, 'Başarı seni bulmaz, git ve konserlerde şarkı söyle, başarıyı sen bul,' oldu." diyor. İşte bu kitapta sadece onun yaşamı değil bir başarı ve zafer öyküsü.

Taylor Swift neler demiş, kitaptan alıntılar:

"Son derece büyük ve az rastlanan bir aşk için, aşık olan kız olmak istiyorum."

"Ne zaman bir acı, ret veya düş kırıklığı yaşasam kendime hep aynı şeyi söyledim: Bunun hakkında sonradan bir şarkı yazar ve kendimi daha iyi hissederim."

"Küçük bir hüsran birkaç şarkıya, büyük bir yürek yarası ise bir kaç albüme bedeldir."

"İnsanların benimle tanışmak istemesine bayılıyorum. Çünkü ben de onlarla tanışmak istiyorum! İşin en başındayken menajerim bana 'Eğer 500.000 adet albüm satmak istiyorsan git ve 500.000 insanla tanış,' demişti."

"Bence aşkın mükemmelliği, mükemmel olmamasında yatıyor."