En güzel Viking
ÜNLÜ STİLİ

En güzel Viking

‘Vikingler’in dördüncü sezonu başladı. ‘Game of Thrones’a rakip gösterilen dizinin meraklılarının sayısı milyonlara ulaştı. Esquire dergisi ise, tarihi dramanın içindeki en güzel viking Lagertha’yı canlandıran isim ile telefonlaştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Ocak 2017

Bir Kanadalı olarak kendinizi ne derece İskandinav hissediyorsunuz? İki kültür arasında soğuktan başka ortak ögeler var mı?

Katheryn Winnick: (Gülüyor.) Çok güzel bir soru. Aslında Ukraynalı bir Kanadalıyım. Ama onlarla aynı kandan geliyorum. Vikinglerin Ukrayna'yı ziyaret ettiğini biliyorum. Mavi gözlerime bakılacak olursa bende Vikinglerden de izler var. Kuzenlerim ve kız kardeşlerim de sarı saçlı ve mavi gözlüler.

Vikingler güçlüdür, siz de öyle misiniz?

K.W: Evet, ben de onlardan biri olduğumu söyleyebilirim. Ama aynı zamanda cinselliğini, gücünü ve kadınlığını bir arada yaşayan biriyim. Güçlü olup fiziksel özelliklerinizin tadını çıkarabilmek çok güzel.

Televizyon ekranlarındaki en feminist karakter olarak tanınıyorsunuz. Kadınların günümüzdeki rolü hakkında neler söyleyebilirsiniz?

K.W: Kadınların medyadaki rolünün iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hâlâ eşitlik ve feminizm gibi kavramları konuşuyor olmamız bunu gösteriyor. Yaptığım röportajda gurur verici bir şekilde feminizm üzerinde duruyoruz, ki aslına bakarsak feminizm kadın-erkek eşitliği demektir. Bana kalırsa erkekler 'feminizm' sözcüğüyle barışmalı ve ekranlardaki ana karakterlerde daha fazla kadını izleyebilmeliyiz. Ayrıca kadınların bakış açılarını yansıtabilmek için daha çok kadın yönetmene ve kamera arkası çalışanına da ihtiyacımız var.

Kesinlikle katılıyorum. 'Vikingler' ile 'Game of Thrones' arasında karşılaştırma yapılıyor. Sizin bu konudaki fikriniz nedir?

K.W: 'Game of Thrones'u hiç izlemedim. Sadece 'Game of Thrones'un fantastik, 'Vikingler'in daha gerçekçi olduğunu biliyorum. Öte yandan ikisi de İrlanda'da çekiliyor, pek çok insan iki diziyi de büyük bir keyifle izliyor.

Lagertha karakterini canlandırmasaydınız dizide hangi karakteri oynamak isterdiniz?

K.W: Lagertha'yı canlandırmasaydım The Seer olmak isterdim. Oynarken çok da eğlenirdim çünkü yüz yaşının üzerinde ve geleceği görebilen ebedi bir karakteri canlandırmak oldukça ilginç olurdu.

Yeni sezon yakın zamanda Türkiye'de de gösterime girdi. Bu sezon sizi daha çok izleyebilecek miyiz? Dizide sürprizler olacak mı?

K.W: Güç ve statü açısından pek çok farklılık olacak. Beşinci sezon çekimlerini yeni bitirdik; beşinci sezonda da zamansal ve fiziki değişikliklere tanık olacaksınız. Bu arada Türkiye'yi seviyorum, İstanbul'dan yeni döndüm, cami ve sarayları gezip lokum yedim.

Harika! Türkiye'de büyük bir 'Vikingler' hayran kitlesi var. Onlara neler söylemek istersiniz?

K.W: Sizi seviyorum! Kültürünüzü, yiyeceklerinizi, özellikle de lokumu seviyorum! Ülkenizi tekrar ziyaret etmek için sabırsızlanıyorum.

'Vikingler' ülkemizde TLC kanalında ABD'yle aynı anda; perşembe akşamları 22.25'te yayımlanıyor.