İngiliz yönetmen Balkan turunu İstanbul’da tamamladı
ÜNLÜ STİLİ

İngiliz yönetmen Balkan turunu İstanbul’da tamamladı

İngiliz Yönetmen Peter Webber, Balkan turunu sürpriz bir şekilde yarıda keserek İstanbul’a geldi ve burada Türk oyuncularla film projesi hakkında görüştü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Eylül 2017

Bosna Hersek'te düzenlenen Saraybosna Film Festivali'ne katlan oradan da Hırvatistan'a geçen ünlü yönetmen gezisini yarıda bırakarak İstanbul'da oyuncu Kaan Urgancıoğlu ve Gönül Nagiyeva ile bir araya geldi. İstanbul Karaköy'de bir kafede Türk kahvesi içen ünlü oyuncular ve yönetmenin yeni bir film projesi için bir araya geldikleri iddia edildi.

Peter Webber, ünlü oyuncularla çektirdiği fotoğrafı instagram hesabından paylaşınca çok sayıda yorum geldi. Fotoğrafın altına yorum yapan takipçileri, 'yeni bir film projesi mi' şeklinde yorumlar yazdı. Oyuncu Gönül Nagiyeva da instagram hesabından 'Teşekkürler sevgili yönetmenim' yazarak Peter Webber'la çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

Peter Webber'ın 2003 yılında yönetmenliğini yaptığı İnci Küpeli Kız filmi OSCAR'a aday gösterilmiş, Kaan Urgancıoğlu Kara Sevda dizisinde Emir Kozcuoğlu karakterini canlandırmış, Gönül Nagiyeva Kısakes Film Festivali Pitching Platformu'ndan yapım desteği ödülü alan Yüzme Öğreniyorum filminde Ruksan karakterini canlandırmıştı.

2003 yılında çektiği İnci Küpeli Kız filmi 3 dalda OSCAR, 2 dalda da Altın Palmiye'ye aday gösterilen Peter Webber; Hannibal Doğuyor, 10 Milyar, İmparator gibi birçok filmin de yönetmen koltuğunda oturmuştu. Webber, son olarak BBC için çekilen One Amazing Day adlı belgeseli yönetmişti.