Ayça Varlıer ile 24 saat
ÜNLÜ STİLİ

Ayça Varlıer ile 24 saat

Ayça Varlıer’in Kalk Gidelim dizisinin çekimleri için bulunduğu Akyaka ile Leyla’nın Evi oyununu sahnelediği İstanbul arasında mekik dokurken, yoğun temposunda bir günü nasıl geçiyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Aralık 2017

06.30 Bu aralar uyanmak benim için her zamankinden daha güzel... Yeni dizim Kalk Gidelim'in çekimleri için bir süredir gözlerimi, 'cennetim' diyebileceğim Akyaka'da açıyorum. İlk işim, tarçın çubuğu zencefil ve limon parçacıkları koyduğum suyumdan büyük bir bardak içmek oluyor. O günkü set programıma göre arabama atlayıp özenle oluşturduğum playlist'imi açıyor ve doğanın tadını çıkartarak çekim mekanına doğru gidiyorum.

07.30 Klasik kahvaltıcılardan olmadığım için genelde sabahları meyve ya da protein bar yemeyi tercih ediyorum. Akabinde saç, makyaj ve kostüm hazırlığı başlıyor. Çekilecek sahnenin provasını rol arkadaşlarımla birlikte yaptıktan sonra çekime geçiyoruz. Eğer o gün setim yoksa ve Poseidon benden yanaysa, büyük bir mutlulukla Akyaka'da kitesurf yapıyorum. Şartlar elverdiği sürece zamanın nasıl geçtiğini anlamadan saatlerce kite yapma imkanı buluyorum. Bu yaz Taner Aykurt gibi şampiyonluğu olan bir eğitmenden aldığım derslerle başladığım kite artık hayatımın en çok zaman ayırmak istediğim ve zevk aldığım spor aktivitesi oldu. Eğer hava koşulları benden yana değilse Akyaka ve Muğla civarındaki sokak hayvanları için mama dağıtımı yapıyorum çünkü hayatı onlarla paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum.

17.30 Setimin olmadığı zamanlarda gün batımına doğru trekking yapmaktan keyif alıyorum. Doğanın içindeki zamansızlık, soluduğum temiz hava, doğanın renkleri ile yaşadığım meditasyon benim için paha biçilemez bir his. Yoğun tempoma rağmen kendime ayırdığım bu zaman diliminde, içsel konuşmalarımı da doğada gerçekleştirmeyi seviyorum. Eğer trekking yapamıyorsam dostlarımla langırt oynayıp gitar eşliğinde şarkı söylüyoruz.

19.30 Akyaka'da da olsam İstanbul'da da olsam en sevdiğim şeylerden biri de sevdiğim arkadaşlarımla ve birlikte her zaman proje ürettiğim ailemle lezzetli sofralarda saatlerce sohbet etmek. İstanbul'dayken sekizinci sezonunu oynadığımız Leyla'nın Evi oyunumuzda sahne alıyorum ya da yeni projemiz Tahir ile Zühre'nin provalarına katılıyorum.

22.00 civarı evimde olmayı seviyorum. Bu sayede internette araştırma yapıp yeni müzik grupları ve farklı proje fikirleri keşfedebiliyorum.

01.00 Pilim genellikle gününe göre değişkenlik gösterir ve ne zaman biteceğini pek kestiremem. Yine de çoğu zaman bu saatlerde evimin ışıkları sönüyor.