Cate'in Cannes kıyafeti bilinçli tercih!
ÜNLÜ STİLİ

Cate'in Cannes kıyafeti bilinçli tercih!

71. Cannes Film Festivali’nde jüri başkanı olan Cate Blanchett, festivalin dün geceki açılışında giydiği kıyafetle şaşırttı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Mayıs 2018

Ünlü oyuncu Cate Blanchett bu kıyafeti daha önce de giydiği, dikkatli gözlerden kaçmadı. Oysa bu, oyuncunun mesaj vermek için bilinçli bir tercihiydi.

Hollywood'un ünlü oyuncusu Cate Blanchett, jüri başkanı olduğu 71. Cannes Film Festivali'nin dün akşam gerçekleşen açılış töreninde giydiği kıyafetle adından söz ettirdi.

Armani Prive imzalı elbisesiyle büyük beğeni toplayan 48 yaşındaki Avustralyalı oyuncunun bu elbiseyi daha önce de giydiği fark edildi.

Stil avcılarının dikkatli gözleri, Blanchett'in aynı elbiseyi 2014 yılında Altın Küre Ödül Töreni'nde de giydiğini fark etti.

Ancak bu, Blanchett'in yaptığı bilinçsiz bir seçim ya da festivalde özensiz davranmasından ileri gelen bir durum değildi.

Derin sırt dekoltesiyle dikkat çeken ünlü oyuncu, elbise seçimini, çevreye olan duyarlılığından dolayı ve modada sürdürülebilirliğe dikkat çekme amacıyla yaptığını açıkladı.

The Hollywood Reporter'a konuşan oyuncu, "Couture'dan tişörte, atık sahaları gereksizce atılan giyim eşyalarıyla dolu. Bugünün ikliminde böylesine güzel kıyafetlere değer verilmeyip tekrar giyilmemesi çok saçma ve yanlış" dedi.

Blanchett ile 2006 yılından beri Cannes Film festivalleri için çalışan stilisti Elizabeth Stewart da, "Çok sevdiğimiz bir elbiseyi tekrar giymemek için bir neden göremiyoruz. Yüzlerce saat sürede hazırlanan couture kıyafetler çöplüğü dolduruyor. Elbiseler ikinci kez giyilmez saçmalığını bitirmemiz lazım. Güzel elbiseler ömrümüzün sonuna kadar giyilmeli" dedi.

Blanchett'in bu hareketi, Hollywood ve moda endüstrisi ilişkisi ile modada sürdürülebilirlik konusunu bir kez daha gündeme taşıdı.