Meghan Markle ile Prens Harry düğünü hakkında her şey!
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle ile Prens Harry düğünü hakkında her şey!

Yılın en çok beklenen düğününe günler kaldı! İşte Meghan Markle ve Prens Harry düğünü hakkında her şey...

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mayıs 2018

İngiliz kraliyet tahtının varisi Prens Harry ile ABD'li oyuncu Meghan Markle'ın düğünü 19 Mayıs cumartesi günü Windsor Castle'da düzenlenecek. Nikahın kıyılacağı şatonun içindeki St George's Chapel, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin özel etkinlikler için yıllardır birinci tercihi.

36 yaşındaki yeni düşesin düğünde İngiliz tasarımcı Ralph & Russo'ya sipariş ettiği 100 bin sterlin (580 bin TL) değerindeki gelinliği giyeceği kraliyet ve moda endüstrisi kaynakları tarafından açıklandı.

Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğününde, Prens George kardeşi Prenses Charlotte ile sadıç ve nedime olacak.

Meghan Markle'ın ailesinin düğüne katılıp katılamayacağı sürekli konuşuldu. Son olarak babasının katılamayacağının öğrenildiği süreç şöyle gelişti;

ABLANIN İSYANI
Markle'ın 2500 davetli arasında akrabalarına yer vermediği ortaya çıktı, Markle'ın 52 yaşındaki ablası Samantha Markle'ı davet edilmemesi üzerine isyan etti. Samantha Markle Twitter'dan, "Bu saygısız ve insancıllıktan uzak bir şey. Eğer 2000 yabancı davet ediliyorsa Markle'lar da davet edilmeli" şeklinde not düştü. Abla Markle, "Amcamız, ağabeyi, ben, 30 yıllık arkadaşı, yeğenleri. Yakınlık önemli değil. Aile ailedir!" yorumunu yazdı.

SARAYDAN DAVETLİ AÇIKLAMASI
Markle'ın düğününe anne ve babasının katılıp katılmayacağı merak konusuyken Kensington Sarayı, Meghan Markle'ın ağabeyinin, babasının davetli olmadığı iddiasından kısa süre sonra konuya açıklık getirdi. Markle'ın annesi Doria Ragland ile babası Thomas Markle'ın düğünde bulunacağı ve babasının St. George's Şapeli'ndeki nikahta kızının yanında yürüyeceği belirtildi. Saraydan yapılan açıklamada, "Bayan Markle anne ve babasının bu önemli ve mutlu olayda yanında olmasından dolayı memnun" ifadesine yer verildi. Bu açıklamanın, Meghan Markle'ın ağabeyi Tom Markle Jr'ın bir gazetede yayınlanan, babasının düğüne davetli olmadığını anlatan açık mektubundan kısa süre sonra olması dikkat çekti.

ANNE VE BABASI DAVET EDİLDİ
İngiliz basınında Markle'ın Kanada'da yaşayan annesi ve Meksika'da yaşayan babasının, düğünden bir hafta önce İngiltere'ye gidip Kraliçe Elizabeth, Prens Philip, Prens Charles, Camilla, Prens William ve Kate Middleton'la tanışacağı yazıldı.

BABASINA DÜZENBAZLIK SUÇLAMASI
ABD'li oyuncunun babası Thomas Markle'ın gizlice çekildiği söylenen fotoğraflarının, aslında anlaşmalı çekildiğinin anlaşılmasıyla düğünden hemen önce bir skandal patlak verdi. Baba Thomas Markle'ın gizlice çekildiği iddiasıyla kısa süre önce basına yansıyan fotoğraflarının, aslında fotoğrafları çeken kişi ve baba Markle'ın işbirliğiyle çekildiği ortaya çıkmıştı. Fotoğraflarda Meksika'da yaşayan Thomas Markle, kızının düğünüyle ilgili haberleri okurken, takım elbisesi için ölçü aldırırken ve spor yaparken görülüyordu. Ancak güvenlik kameralarından, bu fotoğrafları çekip hayli yüklü bir meblaya basına satan Jeff Ryner ile baba Thomas Markle'ın birlikte olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine baba düğüne katılmayacağını belirtti.

DAMADA ANNESİ TESLİM EDECEK
Düğünde gelini damada teslim etme görevini anne Doria Ragland'in üstlenmesi bekleniyor. Bu, geleneklere uymasa da; Meghan Markle, annesinin kolunda tören alanına giren ilk Kraliyet gelini olmayacak. 1885'te Kraliçe Victoria, eşi Prens Albert öldüğü için iki kızını damatlara kendisi teslim etmişti.

ABLADAN İTİRAF: BEN SUÇLUYUM
Düzmece olduğu anlaşılan fotoğraflarla ilgili Meghan Markle'ın üvey ablası Samantha Grant'tan itiraf niteliğinde açıklama geldi. Samantha Grant, katıldığı bir televizyon programında, "Tamamen ben suçluyum" dedi. "Dünyanın sizin ne kadar sağlıklı tercihler yaptığınızdan haberi olmuyor. Sizi sebze ya da su alırken fotoğraflamıyorlar. Olabildiğince kötü şekilde çekiyorlar. Ben de babama dünyaya ne kadar formda olduğunu ve ne kadar sağlıklı olduğunu göstermen lazım dedim" şeklinde konuşan abla Grant, bu gerekçelerle babasına kurgulanmış bir çekim yaptırmayı önerdiğini söyledi. "Dünyanın sizin ne kadar sağlıklı tercihler yaptığınızdan haberi olmuyor. Sizi sebze ya da su alırken fotoğraflamıyorlar. Olabildiğince kötü şekilde çekiyorlar. Ben de babama dünyaya ne kadar formda olduğunu ve ne kadar sağlıklı olduğunu göstermen lazım dedim" şeklinde konuşan abla Grant, bu gerekçelerle babasına kurgulanmış bir çekim yaptırmayı önerdiğini söyledi.

ÇİZGİ ROMANLARI YAPILDI
Çiftin aşk hikayesi, çizgi roman haline getirildi. Kasım ayındaki nişanlarından sonra gündemden düşmeyen çiftin anlatıldığı 'Kraliyet Mensupları: Prens Harry ve Meghan Markle' adlı çizgi roman üç farklı versiyonuyla mevcut. Çizgi romanda ikilinin nasıl tanıştığı, Prens Harry'nin askeri kariyerini de içeren yaşantısı, Meghan Markle'ın melez aile geçmişi, önceki boşanması ve oyunculuk kariyeri, Prens Harry'nin annesi Prenses Diana'nın ölümü yer alıyor.

FİLM OLDULAR
Çiftin aşkı sadece çizgi roman değil, filme de konu oldu. Harry & Meghan: A Royal Romance adlı film, 13 Mayıs'ta TV'de gösterildi. Filmde Meghan Markle'ı Parisa Fitz-Henley, Prens Harry'yi ise Murray Fraser canlandırdı.

HAYATINI ANLATAN BELGESEL ÇEKİLDİ
Meghan Markle'ın hayatını anlatan bir de belgesel film hazırlandı. Amerikalı bir Yahudi olarak İngiliz kraliyet ailesine katılıp İngiliz Monarşisi'nin soyunu değiştirecek olan Markle'ın belgeselinde üvey kardeşi Samantha, gazeteci ve sunucu Piers Morgan, Prenses Diana'nın eski hizmetkarı Paul Burrell ile Kraliçe II. Elizabeth'in eski basın sekreteri Dickie Arbiter'le röportajlar yer aldı.

MARKLE VE MIDDLETON KAPI KOMŞUSU OLDU
Çift, Prens William ve Kate Middleton'ın ikamet ettiği Kensington Sarayı'nda bulunan 21 odalı dairede yaşayacak. Binanın restorasyon çalışmalarına Prens Harry ve Markle'ın nişanlandıklarını ilan ettikleri geçen kasım ayında başlandı. Prens William ve Cambridge Düşesi'nin yaşadığı ve "Apartment 1" ile aynı bahçeyi paylaşan "Apartment 1A", basına kapılarını ABD Başkanı Barrack Obama ve eşi Michelle Obama'nın ziyareti esnasında açmıştı.