Meghan Markle'ın gelinliği görücüye çıkıyor
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle'ın gelinliği görücüye çıkıyor

Sussex Düşesi Meghan Markle'ın gelinliği, duvağı ve tacı sergilenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ağustos 2018

İngiltere Prensi Harry ile 19 Mayıs'ta dünya evine giren ABD'li oyuncu Meghan Markle'ın Claire Waight Keller imzalı Givency marka gelinliği 2018'de (26 Ekim 2018 - 6 Ocak 2019) Windsor Kalesi'nde, 2019'da (14 Haziran- 6 Ekim 2019) ise Edinburgh'daki Holyroodhouse Sarayı'nda Royal Collection Trust sergisinde görücüye çıkacak.

Prens Harry ile evlenerek Sussex Düşesi ünvanını alan Markle'ın gelinliği ile birlikte İngiliz Milletler Topluluğu'nun temsil eden 4,5 metre uzunluğundaki duvağı ve Kraliçe II. Elizabeth'ten ödünç aldığı Queen Mary tacı da sergilenecek.

Sarayın Instagram hesabından yapılan paylaşımda Markle'ın, Kraliçe Elizabeth'ten ödünç aldığı Queen Mary tacı ön plana çıkartıldı.

Markle'ın o gün taktığı taç aslında 1893 yılında düğün hediyesi olarak Kraliçe Mary'ye verilen 10 adet pırlantadan oluşan broştu. Ne var ki 1932 yılında Kraliçe Mary tarafından Kraliçe II. Elizabeth'e verilen broş filigran teknikle taça dönüştürüldü.

Kenstington Sarayı'ndan yapılan paylaşımda tasarımcı Claire Waight Keller imzalı Givenchy marka gelinliğe ve üzerinde çiçekli işlemeler olan 4,5 metre uzunluğundaki duvağa da yer verildi.

Sussex Düşesi'nin düğüne damga vuran duvağındaki çiçek işlemeler İngiliz Milletler Topluluğu'nun 53 ülkesini temsil ediyor.