Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni evi için 5 milyon sterlinlik güvenlik
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni evi için 5 milyon sterlinlik güvenlik

Meghan Markle ve Prens Harry, Kensington Sarayı’ndaki malikaneden ayrılıp Windsor Kalesi’nde yeni bir eve taşınma kararı alınca yeni evin güvenlik masrafları İngilizlerin tepkisini çekti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Kasım 2018

Halkın vergileriyle geçinen kraliyet ailesinin gözde çifti Meghan Markle ve Prens Harry'nin, Kensington Sarayı'ndaki malikaneden ayrılıp yeni eve taşınmasıyla güvenlik önlemi masrafının 5 milyon sterlini bulması, İngilizlerin tepkisini çekti.

İlkbaharda dünyaya gelecek ilk bebeklerinin doğumundan önce 19. yüzyıldan kalma Frogmore Kır Evi'ne taşınacak olan kraliyet çiftinin güvenlik masrafının 5 milyon sterline mal olacağı iddia edildi. İngiliz halkının vergileriyle geçinen kraliyet ailesinin halka 5 milyon sterlinlik ek yük getirmesi eleştiri konusu oldu.

Kraliyet ailesinin eski koruma görevlisi Ken Wharfei Mirror gazetesine yaptığı açıklamada, "Binanın yapımı ve güvenliğinin sağlanması ilk yıl 5 milyon sterline mal olur" dedi.

Frogmore Kır Evi bugüne kadar kullanılmadığı için koruması da bulunmuyor. En az iki ya da üç güvenlik görevlisinin çalışması beklenen evin güvenlik kameralarıyla donatılması gerekiyor.​ Meghan Markle ve Prens Harry'nin 19 Mayıs'ta kıyılan nikahlarının ardından düğün resepsiyonu iki katlı Frogmore Kır Evi'nde yapılmış, çiftin nişan fotoğrafları da evin bahçesinde çekilmişti.

Şu anda Kensington Sarayı'ndaki iki yatak odalı Nottingham Kır Evi'nde yaşayan kraliyet çifti, bebeklerinin doğumuyla birlikte beş yatak odalı Frogmore Kır Evi'nde hayatlarına devam etmeyi planlıyor. Çiftin dünya çapında milyonlarca kişinin canlı yayınla izlediği düğünü 3,4 milyon sterline mal olmuştu.

Öte yandan çiftin saraydan ayrılıp kır evine taşınma nedeni olarak Markle'ın Kate Middleton'la anlaşamaması ve yeni doğacak bebeğini 'akvaryum'a benzettiği sarayda büyütmek istememesi gibi gerekçeler öne sürüldü.