Rihanna'dan babasına soyadı davası
ÜNLÜ STİLİ

Rihanna'dan babasına soyadı davası

Tam adı Robyn Rihanna Fenty olan ünlü şarkıcı, babası Ronald Fenty’yi soyadını ticari marka olarak kullandığı için dava etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ocak 2019

Rihanna, babası Ronald Fenty'ye, 'Kendi şirketine kar sağlamak için şöhretinden yararlandığı iddiasıyla' dava açtı. Babasını 'Özel hayatının gizliliğini ihlal etmekle' suçlayan Rihanna, mahkemeye sunduğu dosyalarda, Fenty adını iş yatırımlarında kullanma hakkının kendisinde olduğunu iddia etti.

30 yaşındaki Barbadoslu şarkıcı, 2017'de babası ve ortağının Fenty Entertaintment adını verdikleri bir yetenek ajansı kurduklarını ve kendisini marka temsilcisi ilan ettiğini iddia etti.

Rihanna'nın adını kullanarak maddi kazanç elde etmeye çalışan babasını aynı zamanda Fenty soyadını butik otel zincirlerinde de kullandığını belirtti. Rihanna'nın avukatları, Ronald Fenty'ye defalarca bu adı kullanmayı durdurması için talepte bulunduklarını ancak olumlu yanıt alamadıklarını da bildirdi.

Avukatlar, mahkemeden, Ronald Fenty'ye Fenty adını ticari marka olarak kullanmayı yasaklamasını ve Rihanna'ya verdiği ticari zararı ortadan kaldırmasını talep etti.

Rihanna, Fenty soyadını pek çok iş projesinde kullandı. En bilinen işi ise 2017'de kurduğu Fenty Beauty markası oldu. Ardından Savage X Fenty adıyla iç çamaşırı markası oluşturdu.

Babasıyla çalkantılı bir ilişkisi olan Rihanna, son yıllarda yakın bir ilişki kurmuştu. Ancak Rihanna'nın babasını dava etmesiyle birlikte baba kızın arasının yeniden açıldığı ortaya çıktı.