Burning Man Festivali'nde değişiklik!
ÜNLÜ STİLİ

Burning Man Festivali'nde değişiklik!

Burning Man'in CEO'su festivalin kontrolden çıktığını belirterek bazı değişiklikler yaptıklarını duyurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Şubat 2019

Her yıl ağustos ayının ilk son haftası ile eylül ayının son haftasında gerçekleşen Burning Man Festivali, bu yıl da merakla bekleniyor. Türkiye'den de pek çok ünlü ismin katıldığı festivalin CEO'su Marian Goodell yaptığı açıklamada, yıllardır festivalde çadırlar kuran Camp Humano şirketinin etkinliğe alınmayacağını açıkladı.

Goodell, festivale gelen ünlülere, sosyal medya fenomenlerine ve sponsorlu katılımcılara ateş püskürdü. Paylaşılan fotoğraflar için Goodell, festivalin kontrolden çıktığı ve gerçek Burning Man'in bu olmadığı yorumunda bulundu. Festivalin CEO'su ayrıca, paylaşılan fotoğraflar genellikle ünlü bir marka ya da tasarımcının ürünlerinin de etiketlendiğini söyledi.

Burning Man CEO'su, birçok kişinin festivali pazarlama aracına çevirdiğini savundu. Goodell ayrıca Burning Man Festivali için satılan biletlerde yüzde 18 indirime gidileceğinin sinyalini de verdi.

Burning Man nedir?

ABD'nin Nevada eyaletinde yer alan Black Rock Çölü'nde düzenlenen Burning Man Festivali, 1986 yılından bu yana gerçekleştiriliyor. Burning Man Festivali kendini ifade etme, özgüven, yakınlık ve ardında iz bırakmama gibi 10 temel prensipe dayanıyor. 9 gün süren Burning Man adını festivalin son günü ahşaptan yapılan bir kuklanın yakılmasından alıyor.

Çevreye saygılı bir festival olan Burning Man sonrası katılımcılar bölgede büyük bir temizlik gerçekleştirerek arkalarında iz bırakmadan çölden ayrılıyor. Para yerine takas şeklinde alışverişin yapıldığı festivalde daha çok bireysel özelliklerin ön plana çıkarıldığı bir ortam oluşturma amaçlanıyor.