Gülse Birsel Barbie oldu
ÜNLÜ STİLİ

Gülse Birsel Barbie oldu

Kız çocuklarına hayal ettikleri her şeyi olabilecekleri ile ilgili ilham veren Barbie, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında günümüzün rol modellerinin bebeklerini yaparak onurlandırdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Mart 2019

Gerçekliğin uzağında bir güzellik anlayışını dayatan Barbie bebek devri sona erdi. Çocukların rol model almaları amaçlanarak, gerçek ve ilham verici kadınların oyuncak bebekleri üretildi. Geçen yıl dünyaca ünlü milli sörfçü Çağla Kubat, Meksikalı feminist ressam Frida Kahlo, beden aktivisti Ashley Graham'ın da bulunduğu; sporcu, sinemacı, gazeteci kadınların oyuncaklarının yer aldığı koleksiyona bu yıl oyuncak firmasının 60. yıl şerefine 60 başarılı kadının bebeğini eklendi.

Barbie'nin farklılıkları kucaklamak amacıyla imza attığı yeni projesi ile 2017'de "Yılın Modeli" seçilen Adwoa Aboah, o ödül gecesindeki stiliyle oyuncak dünyasına giriş yapmış oldu.


Adwoa Aboah

Kadınların akıl sağlığı, cinsel özgürlüğü ve sosyal medya ile ilişkisine yoğunlaşan kuruluş Gurls Talk ile yapılan işbirliği sonucunda satış sunulan yeni Barbie koleksiyonunda farklı meslek sektörlerine mensup ve farklı vücut şekillerine sahip kadınlardan ilham alındı.

Barbie bebeğin 60'ıncı yılını kutlayan Mattel şirketi, genç kadınlara örnek olan 60 başarılı kadının bebeğini üreti. Türkiye'den yalnızca mizah yazarı ve oyuncu Gülse Birsel'i seçti.

Barbie bebeğinin yapıldığını Twitter'da duyuran Gülse Birsel, "Cebren ve hileyle oyuncak firmasına nasıl okul kütüphaneleri yaptırıp bunu sosyal sorumluluk projesine çevirdim şu bu, hepsini öğreneceksiniz" dedi.

Barbie'nin Shero programı ile bebeklerini tasarladığı ilham veren kadınlar arasında Türkiye'den geçtiğimiz yıl ise Çağla Kubat vardı.