Kraliçe 2. Elizabeth'ten Kate Middleton'a yeni görev
ÜNLÜ STİLİ

Kraliçe 2. Elizabeth'ten Kate Middleton'a yeni görev

Kraliçe 2. Elizabeth'in tam 67 yıldır başkanlığını yürüttüğü Kraliyet Fotoğrafçılık Birliği'nin yeni patronu artık Kate Middleton.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Haziran 2019

Kraliçe 2. Elizabeth ve tahtın bir numaralı varisi Prens Charles'ın yaşlarının ilerlemesiyle birlikte gözler Kraliçe'nin torunu Dük William ve eşi Kate'e çevrilmiş durumda. Henüz resmi olarak tahtı bırakmayan Kraliçe Elizabeth'in oğlu Charles'ın da annesinden sonra bu görevi üstlenmeyeceği kulislerde konuşulurken İngiliz basınında sıcak bir gelişme yer aldı.

67 yıldır İngiliz Kraliyeti Fotoğraf Derneği'nin (Royal Photographic Society) patronu olarak görev yapan Kraliçe Elizabeth'in bu görevi artık Kate Middleton'a devretti. Kensington Sarayı'nın, görevi Kraliçe'den devraldığını açıklamasından bir gün sonra Düşes, birlik tarafından düzenlenen bir atölye çalışmasında boy gösterdi.

Middleton, Victoria & Albert Müzesi ve Ulusal Portre Galerisi gibi diğer sanat kurumlarıyla sıkı ilişkiler elde ettikten sonra, şimdi çok da yabancısı olmadığı bir görevle karşı karşıya.

Kensington Sarayı resmi Twitter hesabından yaptığı duyuruda, "Cambridge Düşesi fotoğrafçılıkla uzun süredir ilgili" ifadesini kullanarak, Kate Middleton'ın bu görev için ne kadar doğru bir seçim olduğunu vurguladı.

Kendisi de amatör bir fotoğrafçı olan ve üniversite yıllarından bu yana fotoğraf çeken Middleton, atölye çalışmasına katılan çocuklarla birlikte keyifli vakit geçirdi. Prens William ile tanıştığı St. Andrews Üniversitesi'nde sanat tarihi eğitimi alan Düşes, uzun süredir amatör fotoğrafçılık yapıyor.

Kate Middleton'ın, kendi çocuklarının da sık sık portre fotoğraflarını da çektiği bilinen bir durum. Prens Louis'nin 1. yaş günü fotoğrafları veya Prenses Charlotte'un 4. yaş günün fotoğraflarının ardında da Kate Middleton vardı.