Kraliyetin sıradışı işe alım testi!
ÜNLÜ STİLİ

Kraliyetin sıradışı işe alım testi!

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in sarayında temizlik görevlisi olarak işe girmek isteyenler sıradışı bir teste tabi tutuluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ocak 2020

İngiliz kraliyet ailesinin dünya çapında ilgi görürken, kraliyet üyelerinin her attıkları adım takip ediliyor. "Royal Family" ile ilgili her geçen gün yeni bir bilgi oraya çıkıyor. Şimdi ise 2. Elizabeth'in sarayında çalışmak isteyen temizlik görevlilerin ilginç bir teste tabi tutulduğu aktarıldı.

Sandringham Sarayı'nda işe alım bölümünün başkanı olan Tracey Waterman, saraya alınacak temizlik görevlisinin çok ince bir dikkat testinden geçirildiğini anlattı.

Waterman'ın temizlik görevlisi alımı sırasında olayların şöyle geliştiğini söylüyor: "Bir temizlik görevlisinin detayları fark edebilmesi aranan özelliklerden biri. Bu konuda olağanüstü yetenekli olması gerekiyor adayın. Bunun için geçilmesi gereken test ise odadaki ölü sineği bulmak. Bu sinek odanın herhangi bir yerine, halının üzerine ya da şöminenin önüne bilerek konuluyor. Temizlik görevlisi adayının bu sineği fark etmesi gerekiyor. Üstelik sadece bu da yeterli değil. Sineği fark edip eğilerek onu bulunduğu yerden alması gerekiyor.

Waterman'ın söylediğine göre 10 adaydan sadece yarısı ölü sineği bulabiliyor. Geri kalanı fark etmiyor. Detaylara gereken önemi vermediği için de işe alınmıyor.

Kraliçe'nin temizlik görevlileri haftada 7 gün çalışıyor. Aldıkları aylık ücret ise 1228 Sterlin yani yaklaşık 9 bin 500 TL.