Harry ve Meghan'ın kararına Kraliçe'nin tepkisi!
ÜNLÜ STİLİ

Harry ve Meghan'ın kararına Kraliçe'nin tepkisi!

Prens Harry ve Meghan Markle'ın kraliyet görevlerinden çekilmelerine karşın Kraliçe’nin hayal kırıklığı duyduğu belirtildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Ocak 2020

Sussex Dük ve Düşesi yaptıkları sürpriz bir açıklamayla kraliyet görevlerinden çekildiklerini duyurdular. Çift bundan böyle kuracakları hayır girişimi ile ilgilenecek ve mali bağımsızlıklarını kazanmaya çalışacaklar. Kraliyet sisteminden uzaklaşmayı hedefleyen Meghan ve Harry, artık daha az göz önünde olacak ve seçtikleri kraliyet etkinliklerinde yer alarak Kraliçe'yi desteklemeyi sürdürecekler.

İngiliz kamu yayın kuruluşu BBC'nin haberinde ise çiftin kararının aile içinde yeterince tartışılmadan duyurulduğu Buckingham Sarayı'nın bu tutum ve açıklama karşısında "hayal kırıklığına uğradığı ve incindiği" öne sürüldü.

Haberde ayrıca, bu adımın açıkça Harry ve Meghan çifti ile Kraliyet ailesinin diğer üyeleri arasındaki "büyük çatlağı" gösterdiği kaydedildi.

Öte yandan İngilizler sosyal medyada, Kraliçe'nin Noel konuşması sırasında masasında Harry ve Meghan çifti hariç tüm aile üyelerinin fotoğraflarının olduğuna dikkati çekerek, Kraliçe'nin bu yolla işaret vermiş olabileceğini öne sürdü.