Meghan Markle ve Prens Harry nasıl para hazanacak?
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle ve Prens Harry nasıl para hazanacak?

Kraliyet ailesinden "finansal olarak bağımsız" olmak gerçekten ne anlama geliyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Ocak 2020

Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle dün İngiliz kraliyet ailesindeki 'kıdemli' rollerinden istifa edeceklerini açıkladı. Resmi Sussex Royal Instagram hesaplarında paylaşılan bir açıklamada Harry ve Megan, "finansal açıdan bağımsız olmak için çalışmayı" planladıklarını belirttiler.

Bu açıklama Prens Harry ve Meghan Markle'ın, İngiltere'de her yıl kraliyet ailesine ödenen ve "Kraliyet Hazinesi" denilen paradan faydalanmayacakları anlamına geliyor.

Mevcut sistemde Kraliyet üyeleri nasıl para kazanıyor?

İngiliz kraliyet ailesinin diğer kıdemli üyelerinde olduğu gibi, Harry ve Meghan şimdiye kadar İngiliz vergi mükellefleri tarafından finanse edilen Kraliyet Hazinesi'nden fon alıyorlardı. Sonuç olarak, kendilerinin para kazanmaları yasaktı.

Meghan Markle ve Prens Harry'nin kraliyetteki üst düzey görevlerini bırakarak kendi kazandıklarıyla geçinme kararı alması (Megxit) İngiltere ve dünya gündeminde bir numaraya yerleşti. En çok merak edilen ise çiftin bundan sonra nasıl para kazanacağı oldu.

Hazırlıklar tamam

Saray'a bağlıyken dışarıdan gelir kazanmaları yasak olan çiftin artık artık dünyanın her yerinden istedikleri markalarla milyon dolarlık ticari anlaşmalar yapabilecek. Sussex Royal markanın da sahibi olan çiftin geçen ay tescillemiş yüzlerce ürünün patentini almış olması şimdiden gelecekteki yatırım ve gelirlerin habercisi.

Prensin servesi 34 milyon sterlin

Prens Harry'nin kişisel serveti 34 milyon sterlin yani yaklaşık 261 milyon 567 bin lira. Servetin 27 milyon sterlini Lady Diana'nın mülklerinden bir kısmı Kraliçe Elizabeth'in annesinin kurduğu kuruluşunun sermayesinden, geri kalanı ise babası Charles'ın mülklerinden geliyor. Charles geçen yıl çifte 2.3 milyon sterlin maaş ödemişti. Çiftin Prens Charles'tan para almaya devam edebileceği konuşuluyor.