Kraliçe 2. Elizabeth'den 'Megxit' açıklaması
ÜNLÜ STİLİ

Kraliçe 2. Elizabeth'den 'Megxit' açıklaması

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, torunu Prens Harry ile eşi Meghan Markle'ın Kraliyet ailesi görevlerini bırakma kararına destek verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ocak 2020

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Kraliyet Ailesi'nin Sussex Dükü Prens Harry ve Düşes Meghan Markle'ın durumunu ele aldıkları Sandringham'daki görüşmenin "çok yapıcı" geçtiğini açıkladı. Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada "Ailem ve ben Harry ve Meghan'ın genç bir aile olarak yeni bir hayat yaratma arzusunu tamamen destekliyoruz" ifadeleri yer aldı.

İngiliz basını, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden ayrılma talebiyle gündeme gelen 'Brexit' krizi kavramını, Meghan Markle atfederek 'Megxit' başlıklarını atmıştı. Prens ve eşinin saraydan taşınmasıyla patlak veren krizin ardından ülkenin kuzey doğusundaki Norfolk'un Sandringham köyünde 'Megxit' toplantısı yapıldı.

Kraliçe 2. Elizabeth toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Harry ve Meghan'ı desteklediklerini belirterek "Kraliyet ailesinin tam zamanlı çalışan üyesi olarak kalmalarını tercih edecek olsak da ailemin değerli bir parçası olarak kalıp, daha özgür bir hayat yaşama dileklerine saygı duyuyor ve anlıyoruz" dedi.

Çiftin, yeni hayatlarında kamu kaynaklarına dayanarak yaşamak istemediklerini de açıkça ortaya koyduklarını aktaran Kraliçe, şunları kaydetti:

"O nedenle çiftin zamanlarının bir kısmını Kanada'da, bir kısmını İngiltere'de geçirecekleri bir geçiş dönemi olması konusunda anlaşıldı. Bunlar ailem için çözülmesi karmaşık konular. Daha yapılacak işler var ancak önümüzdeki günlerde nihai karara varılmasını istedim."

Çift, İngiltere Kraliyet Ailesi'ndeki görev tanımları netleşene kadar Kanada ve İngiltere'de yaşayacak.