George ve Amal Clooney'den corona ile mücadele bağışı
ÜNLÜ STİLİ

George ve Amal Clooney'den corona ile mücadele bağışı

George ve Amal Clooney, pandemiye karşı savaşanlara destek olmak amacıyla 1 milyon dolardan fazla bağışta bulundu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Nisan 2020

Amal ve George Clooney çifti COVID-19 ile mücadele etmek için İtalya'nın Lombardiya bölgesindeki yardım toplama merkezleri ve Lübnan Aşevi'nin de dahil olduğu altı farklı kuruluşa 1 milyon doları aşkın bağış yaptı.

Çift, bağışlarıyla İngiltere'deki sağlık sistemi NHS'ye 300 bin dolar ayrılarak, İtalya'nın corona virüsünden en çok etkilenen bölgesi Lombardia ve Lübnan'da yoksullara gıda yardımı yapılmasını istedi.

250 bin dolar George Clooney'nin de dahil olduğu Sinema ve Televizyon kuruluşuna ve SAG-AFTRA derneğine bağışlandı.

Bunların dışında Clooney'lerin bağışlarının tam olarak nasıl yardımcı olacağı şöyle açıklandı;

Sinema Filmi ve Televizyon Fonu, Covid-19 salgınının yarattığı veya karmaşıklaştırdığı ihtiyaçlar için sağlık sigortası, zihinsel sağlık yardımı, kira, yiyecek ve diğer temel ihtiyaçlar gibi geçici finansal yardım sağlar.

SAG-AFTRA fonu sağlık primleri, gıda, barınak ve tıbbi harcamalar için üye hibelerini kapsar.

Lübnan Gıda Bankası çalışamayanları, yaşlıları, engellileri, kronik hastalığı olanları, bekar anneleri ve yetimleri besliyor.

Belediye Başkanı Los Angeles Fonu, ilk müdahale ekipleri ve sağlık çalışanları için çocuk bakımını desteklemek, evsizler için barınaklara yardım etmek, yaşlıları beslemek ve etkilenenlere doğrudan mali yardım sağlamak için LA Emergency Covid-19 fonunu destekliyor.

Lombardo İtalya Bölgesi, Lombardo bölgesindeki COVID-19 acil durumuyla karşı karşıya olan hastaneleri destekliyor.

Ulusal Sağlık Servisi COVID-19 itiraz: ön cephedeki COVID-19 hastalarına bakan hastane personelini ve gönüllüleri destekliyor.