Kendall Jenner Fyre Festival davasını kaybetti
ÜNLÜ STİLİ

Kendall Jenner Fyre Festival davasını kaybetti

Kendall Jenner, Fyre Festival davasında 90 bin dolar ödemeyi kabul etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mayıs 2020

2017 yılında Instagram'dan tanıtımını yaptığı kötü şöhretli başarısız müzik organizasyonu Fyre Festival'i Kendall Jenner'a yaklaşık 100 bin dolara mal olacak.

Mahkeme belgelerine göre geçen Ağustos ayında Gregory Messer tarafından dava açıldıktan sonra, Jenner'ın 90 bin dolar ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Fyre Festivali'ni tanıtan ve aralarında Emily Ratajkowski'nin de bulunduğu diğer ünlüler de dava edildi. Mahkeme belgelerine göre Jenner, Instagram postası için 275 bin dolar ödendi.

Netflix'in Fyre belgeseli, organizatörün festival sırasında bir partiye bilet satmak için yasadışı olarak adını kullanması da dahil olmak üzere Jenner'in festivaldeki rolü hakkında daha fazla ayrıntıya sahipti. Görünüşe göre festival, Jenner'in özel bir yat partisine ev sahipliği yapacağını iddia etti. Biletler kişi başı 10 bin dolardı.

Fyre Festival Fiyaskosu nedir?

Kendall Jenner, Hailey Baldwin, Bella Hadid, Emily Ratajkowski, Alessandro Ambrosio gibi ünlülerle promosyonu yapılan lüks festival fiyaskoyla sonuçlandı. Biletleri 4 bin ile 20 bin dolar arasında satılan festivale gelenler 'modern korku' filmi yaşadı.

Lüks ve şatafat vaat eden festival alanında içinde tasması olmayan vahşi köpekler ve rüzgârda uçacak plastik çadırlarla karşılaşan insanlar geçirdikleri saatleri "modern korku filmi" olarak adlandırdı.

28 Nisan 2017 tarihi gelip çattığında katılımcılar büyük bir heyecanla adaya doğru yola koyuldular ve onları bekleyen tabloyla karşılaştıklarında hayatlarının şoklarından birini yaşadılar. Ortada festival namına bir şey yoktu. Villalar yardım çadırlarına, vaat edilen özel transfer araçları okul otobüslerine dönüşmüştü. Kimse, hiçbir yetkili net bir açıklama yapmadığı gibi, ortam her dakika daha kaotik bir hal alıyordu. Üstelik adadan dönmenin bir yolu da yoktu çünkü ortada uçak yoktu. Binlerce kişi Bahamalar'da mahsur kalmış, o dönem fotoğrafıyla sosyal medyada adeta bir fenomene dönüşen peynirli bir sandvice talim etmek zorunda bırakılmışlardı.

Festival organizatörlerinin beyanı ise 'beklenmedik durumlar gerçekleşti' şeklinde olurken birçok festivalzede korku içinde eve dönmek için Exuma uluslararası havalimanına akın etti.