Kraliçe Elizabeth'in doğum gününde bir ilk
ÜNLÜ STİLİ

Kraliçe Elizabeth'in doğum gününde bir ilk

94 yaşına giren Kraliçe Elizabeth'in doğum günü bu yıl ilk kez Windsor Şatosu'nda kutlandı, 20 dakika sürdü hiçbir aile üyesi de törene katılmadı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Haziran 2020

Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth'in 94'ü yaş günü için yapılan Trooping the Colour adlı resmi geçit corona virüs salgını nedeniyle iptal edildi. Yerine, Kraliçe için küçük çaplı bir kutlama düzenlendi.

Buckingham Sarayı'nda değil Windsor Şatosu'nda kutlanan doğum gününe Kraliçe, ailesi olmadan katıldı. Ona sadece iki görevli eşlik etti. Kurulan özel bir platformda muhafız alayının konserini dinleyen Kraliçe 2. Elizabeth'in, maske kullanmadı.

Törende görev alan az sayıdaki muhafız da aralarındaki sosyal mesafeye özen gösterdi. Tören, 20 dakikada tamamlandı.

Kraliçe aslında 94 yaşına 21 Nisan'da girdi. Ancak resmi doğum günü kutlaması Trooping the Colour adlı geçit töreniyle her yıl haziran ayında yapılıyor. 'Renkler', İngiliz ordusunun farklı alaylarını temsil eden bayrakları ifade ediyor.

Daha önceden Londra'da yapılan geleneksel kutlamalara ailenin hepsi katılıyordu. Atlı arabalarla yapılan geçit töreni Londra'ya hem ülke içinden de dışından turist akınına yol açıyor.