Joan Smalls'dan moda dünyasında ırkçılığı durdurun çağrısı
ÜNLÜ STİLİ

Joan Smalls'dan moda dünyasında ırkçılığı durdurun çağrısı

Joan Smalls, moda endüstrisinde Black Lives Matter hareketine sessiz kalanlara çağrı yaptı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Haziran 2020

Dünyaca ünlü model Joan Smalls, moda endüstrisinde ırkçılıkla ilgisi sessiz kalanlar için; "Sessizliğiniz sadece hakaret etmekle kalmaz, aynı zamanda bu sektördeki en büyük sorunun bir parçasıdır" açıklamasında bulundu.

Porto Riko doğumlu model Instagram hesabından yaptığı paylaşımda; "Biz Trend Değiliz" dedi.

"Siyah topluluğa karşı son zamanlarda ve uzun süredir devam eden eylemler üzücü, sinir bozucu ve kabul edilemezdi. Sanayimin, moda dünyasının nasıl tepki verdiğini düşündüğümde aynı duyguları hissediyorum.

Bu endüstrinin siyah bir kare yayınlamaktan daha fazlasını yapmalarının ve "Daha iyisini yap!" demelerinin zamanı geldi. Değişimi sıfırdan başlayarak görmenin zamanı geldi. Bizimle masada oturun, bizi ekleyin, bize bir şans verin, çünkü biz değerli, yetenekli ve eşsiziz.

Bu sektörde ırkımla ilgili pek çok kez sorunlarla karşılaştım çünkü ben onların joker siyah kızıydım. Sevdiğim bu endüstri bizden kazanç sağladı, ama bizi asla eşit görmedi. Bu. Durmalı. Şimdi. Moda endüstrisinin ayağa kalkma ve dayanışmalarını gösterme zamanı. Hepinizin ilham aldığı bu topluluklara ve kültürlere geri dönme zamanı.

Tüm bunları söylerken, 2020'nin geri kalanı için maaşımın% 50'sini Black Lives Matter organizasyonlarına bağışlamayı taahhüt ediyorum." ifadelerini kullandı.