BET Ödülleri'ne Beyonce damgası
ÜNLÜ STİLİ

BET Ödülleri'ne Beyonce damgası

BET Ödülleri'ne Humanitarian Ödülü'nü alan Beyonce'nin sanal törende yaptığı konuşma damga vurdu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Haziran 2020

Black Entertainment Television (BET) Ödülleri'nde Humanitarian (İnsancıl, Yardımsever) Ödülü'nü alan ünlü şarkıcı Beyoncé, yaptığı konuşmada ırksal eşitsizliği gündeme aldı. Beyoncé, "Hayatınız buna bağlıymış gibi oy verin, ki zaten bağlı" dedi.

Ödülünü değişim için savaşan insanlara adadı ve izleyicileri "ırkçı ve eşitsiz bir sistemi ortadan kaldırmak" için oy kullanmaya teşvik etti.

Michelle Obama'dan Beyonce'ye: "Kraliçe"

Beyoncé Knowles ödül töreninde ödülünü ABD'nin eski First Lady'si Michelle Obama'dan aldı. Michelle Obama, Beyonce'yi "Kraliçe" olarak tanımladı. Beyoncé'ye ödülü veren Obama şarkıcının aktivizmini vurgulayarak "Bana ve hepimize ilham veriyorsun" dedi.

Beyoncé ödülünü ırk eşitliği için yürüyenlere adadığını söyledi ve şöyle devam etti "Sesiniz duyuldu ve sizden öncekilere çektikleri zorlukların boşa olmadığını gösterdiniz. Şimdi yapmamız gereken bir şey daha var ve bu da, oy vermek. Hepinizi harekete geçmeye çağırıyorum. Değişmeye ve ırkçı eşitsiz sistemi değiştirmeye devam. Hayatınız buna bağlıymış gibi oy vermelisiniz, ki zaten buna bağlı"

Blue Ivy de ödül aldı

Beyoncé ve Jay-Z'nin 8 yaşındaki kızı Blue Ivy de WizKid ve Saint Jhn'in yer aldığı şarkı ile ilk BET Ödülünü aldı. Şarkı, 2019'da The Lion King (Aslan Kral) film müziği olarak bestelenmiş, şarkıyı Beyonce ve Blue Ivy WizKid ve SAINt JHN adlı şarkıcılarla birlikte seslendirmişti.

Blue Ivy'nin aday gösterildiği "BET Her" kategorisinde kendisiyle birlikte aday gösterilen rakipleri arasında Alicia Keys, Ciara, Lupita Nyong'o gibi güçlü isimler yer alıyordu.

Blue Ivy ile birlikte "BET Her" kategorisinde aday olan Beyonce, En İyi Kadın R&B/Pop Şarkıcısı, Yılın Albümü ve En İyi Film dallarında da ödüller için adaydı.