Sofia Vergara sırlarını paylaştı
ÜNLÜ STİLİ

Sofia Vergara sırlarını paylaştı

48 yaşındaki ünlü oyuncu; güzellik, bakım ve sağlıklı yaşam konusunda tüyolar verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Temmuz 2020

İşte dünyaca ünlü Kolombiyalı oyuncu ve model Sofia Vergara'nın merakla beklenen güzellik, bakım ve sağlıklı kalma sırları...

CİLT BAKIMI

Eskiden maskeler kullanır ve yüzümü fırçalardım. Kozmetiğe de bayılırdım. Ama yaş aldıkça daha sadeleşiyorum. Cildim, fazla ürün kullandığımda tepki veriyor. Aşırıya kaçmadan C vitamini kullanıyorum. Yüzüm için değil ama boynum ve dekoltem için birçok ürünü hâlâ deniyorum.

GÜNDÜZ VE GECE RUTİNLERİ

Her gece yatmadan önce sert bir süngerle makyajımı çıkarırım ve süngeri her hafta yenilerim. Hafif sabunlar kullanıyorum. Onun dışında retinol ve nemlendirici uyguluyorum. Geceleri yüzümü yıkadıktan sonra kalendula yağı sürüyorum. Cildimi yatıştırıyor. Gün içindeyse çalıştığım için yağ kullanamıyorum. Ama her daim güneş kremi uyguluyorum.

BESLENME

Çok fazla sebze tüketiyorum. Yeşil çay içiyorum ve yaban mersini yiyorum. Geceleri de papatya çayıma bir kaşık toz kolajen ekliyorum. Bol miktarda da su içiyorum.

MAKYAJ TAVSİYESİ

Bana yalnızca beni iyi gösterecek renkler kullanmamı, böylece modanın kurbanı olmayacağımı söylediler. Bu nedenle 40 yıl boyunca hep aynı makyajı yaptım. Kahverengi, altın ve bronzlarla aram iyidir. Gri ve pembelerleyse pek hoş görünmem.

SAÇ BAKIMI

Benim saçım yağlı ve gün sonunda tamamen pörsüyor. Ama böylece kırılmıyor ve sağlıklı kalıyor. Çok fazla ürün kullanmıyorum çünkü saçım iyi durumda.

SPOR

Spora bayılmıyorum ama yapıyorum. Mesleğim için ve sağlıklı kalabilmek adına yapıyorum. Ağırlık kaldırmak gerçekten de vücudumda bir değişime yol açtı. Bu egzersiz beni sıkılaştırıyor. Pilates ve spinning yaptım ve başka birçok egzersiz de denedim.

RUH SAĞLIĞI

Birçok yıl çalıştıktan sonra, en yardımcı şeyin mesleğinizden zevk almak olduğunu keşfettim. Çünkü hiçbir şey sürekli problem yaratan ve enerjinizi emen insanlarla aynı ortamda bulunmaya değmiyor. Kariyerimin başlarında neler yapmam gerekiyorsa onları yapıyordum ama artık böyle bir zorunluluğum bulunmuyor. Eğer korkunç zamanlar geçireceksem, kendimi feda etmemin bir anlamı yok. Belirli bir başarıya ulaştığınız zaman böyle kararlar alabiliyor olmak, gerçekten iyi bir şey.