Prenses Diana'nın ikonik elbisesi sergilenecek
ÜNLÜ STİLİ

Prenses Diana'nın ikonik elbisesi sergilenecek

Prenses Diana'nın 1985’te Beyaz Saray’da oyuncu John Travolta ile dans ederken üzerinde olan ikonik kadife elbisesi Kensington Sarayı'nda sergilenecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Temmuz 2020

Galler Prensesi Diana'nın 1985 yılında John Travolta ile dans ederken giydiği elbise, 30 Temmuz'dan itibaren Kensington Sarayı'nda sergilenecek. Kensington Sarayı, ünlü kadife elbiseyi Aralık 2019'da 290.000 dolar (yaklaşık 220.000 sterlin) karşılığında bir açık artırmada satın aldı.

Victor Edelstein tasarımı olan elbise Prenses tarafından Beyaz Saray Gala'da giyildi. Akşamın ilerleyen saatlerinde, o ve Travolta birlikte odanın etrafında dans ettiler ve bunun sonucunda ortaya çıkan fotoğraflar küresel manşetlere dönüştü. Tarihi Kraliyet Sarayları küratörü Eleri Lynn, elbisenin Diana'nın moda tarihinde önemli bir anı işaret ettiğini söylüyor. Lynn, Prensesin elbiseye bayıldığını ve toplamda sekiz kez giydiğini belirtiyor. ""İmza stilini geliştirdiği anı işaret ediyor ve tabii ki aktör John Travolta ile dans etmesinin ikonik görüntüleri, biçim ve işlevin mükemmel bir birlikteliğiydi, elbise dans ettiklerinde güzelce dönüyor ve unutulmaz silueti yaratıyor. "

"Bu elbiseyi her zaman prensesin gardırobundan önemli bir ürün olarak gördük, ancak son araştırmalar onun en sevdiği resmi elbisesi olabileceğini gösterdi" diyor. "İlginç bir şekilde, 1985'ten 1997'ye kadar giydi. Elbise belki de Travolta ile Beyaz Saray dans pistine dönüşü ile en ünlü olsa da, aynı akşam prenses Tom Selleck, Clint Eastwood ve Başkan Reagan ile dans etti.