KENZO'nun kurucusu Kenzo Takada hayata veda etti
ÜNLÜ STİLİ

KENZO'nun kurucusu Kenzo Takada hayata veda etti

Japon tasarımcı ve moda markası KENZO'nun kurucusu Kenzo Takada, COVID-19 ile ilgili komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Moda ikonu Fransa'daki Neuilly-sur-Seine'deki Amerikan Hastanesinde vefat etti, The Business of Fashion raporlarına göre, 81

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ekim 2020

Instagram'da KENZO '' Kurucumuz Kenzo Takada'nın vefatını öğrenmek büyük bir üzüntü" diye yazdı. "Takada yarım asırdır moda endüstrisinde sembolik bir kişilik olmuştur, her zaman dünyaya yaratıcılık ve renk aşılamaktadır. Bugün, onun iyimserliği, yaşama sevinci ve cömertliği, Maison'umuzun temel direkleri olmaya devam ediyor. Çok özlenecek ve her zaman da hatırlanacak. "

Japonya'nın Himeji kentinde doğan Takada, Paris'te öne çıkan ilk Japon tasarımcıydı. Moda öncüsü Bunka Moda Koleji'nden mezun olduktan sonra 1960'larda Fransa'ya taşınmış ve 1970 yılında Paris butiği Jungle Jap'ın açılışıyla moda çizgisine giriş yapmıştır.

Renkleri ve cesur baskılarıya usta olan tasarımcı, 1983 yılında erkek giyim serisini piyasaya sürdü. Kendi adını taşıyan etiketi KENZO, 1993 yılında şirket LVMH tarafından satın alındı. Marka satın alımının ardından, 1999'da moda dünyasından emekli oldu. Bu yılın başlarında, Takada Lüks bir ev eşyaları markası olan K-3'ü piyasaya sürdü.

LVMH Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Bernard Arnault, "1970'lerden beri modaya şiirsel bir hafiflik ve tatlı özgürlükler aşıladı," diyor. Bu taze ve kendiliğinden ruhuyla, parfüm dünyasını da kalıcı bir şekilde yeniledi. Kurduğu ev, KENZO, hala benzersiz. Onun vefatını duymak çok üzücü ve ailesi, arkadaşları ile en içten ifadelerimle bu üzüntüyü paylaşıyorum. "